Ana Marija Mitič: "Želela sem si tri poroke"

Ana Marija Mitič: "Želela sem si tri poroke" (foto: Arhiv POP TV) Arhiv POP TV
19. 2. 2015

Voditeljica, komedijantka, igralka in novinarka Ana Marija Mitič, ki smo jo vzljubili v vseh njenih ekspresivnih umetniških oblikah, nas bo v kratkem navduševala tudi v vlogi televizijske voditeljice, saj so ji na Pop TV zaupali vodenje resničnostnega šova Big Brother, ki se kmalu vrača na televizijske zaslone. Simpatična in vedno iskrena Ana Marija nam je ob tem zaupala nekaj podrobnosti iz zakulisja svojega življenja, spregovorila pa je tudi o odnosih z moškimi in celo vraževerju ter urokih, ki gredo z roko v roki z njenimi srbskimi koreninami.

Kaj menite o zadnjem letu in obdobju, v katerem ste poslovno blesteli?

Absolutno turbulentno, tako kot je moje življenje že od nekdaj. Po horoskopu sem ognjeno znamenje, oven, ki je najprestižnejše znamenje zodiaka, in že vse življenje živim ognjeno, kar pomeni, da me vodi strast. Pa ne samo ljubezenska, temveč predvsem strast do posla, glasbe, teatra in vsega, kar to prinaša. Kot vsi že vedo, sem prej študirala medicino, nakar sem slišala glas, ki mi je rekel, da to ni to. Rekel mi je, naj grem v šovbiznis. In na veliko dramo moje družine in mene same, ker sem imela življenje že na tirnicah, sem se, glede na to, da sem pogumna in ravno prav prismuknjena, odločila za to. In ni mi žal, saj te življenje pripelje na pota, za katera si niti predstavljal ne bi, da boš tja zavil, ampak je tam veliko bolje, kot če bi sledil proporcem, ki jih družba narekuje.

Ko smo pri proporcih ... Večina žensk, ki so v šovbiznisu pri nas ali v tujini, ima popolne postave. Ste takrat, ko ste se odločali za to pot, imeli kakšne pomisleke zaradi videza?

Nikakor. Ni bilo tako, da bi kompenzirala te kilograme, videz, ki ni popoln, s čim drugim. Vem, kaj lahko ponudim, in lahko veliko več kot nekdo, ki je samo lupina. Nikoli se nisem ukvarjala s to lupino, čeprav ne bi bilo slabo, če bi se kdaj, glede na to, da toliko rada jem, ampak sem se ukvarjala bolj z vsebino, kar je danes velik problem v svetu.

Zaradi česa ste drugačni?

Znam biti zabavna, lahkotna, znam pogledati na življenje s filozofske strani in znam razvedriti še tako zamorjenega človeka in obenem znam rešiti svet, spiti 100 piv ali pa samo gledati v steno. V moji družbi se bodo vsi počutili bolj ali manj prijetno, kar kažejo dokazi.

Od koga ste to podedovali?

Od vsakega malo. Moja babica po slovenski strani je izvrstna kuharica, od katere sem dobila gen za pripravljanje odlične hrane, po babici iz Srbije sem dama, ker je bila šefinja 'robne kuče Niš' in me je popolnoma navdušila nad šminkami in lisicami, ki mi jih je dajala okoli vratu, še preden sem shodila. Oče me je naučil, da se spoštujejo naravoslovne vere, da je vse fizika, saj mi je že kot otroku, ko sva šla na sprehod, govoril o zakonu gravitacije.

Mami je čisto svojstven tip ženske in je vedno govorila, da ženska ni samo to, da je lepa, čeprav je čudovita ženska in sploh ni podobna meni. Je visoka, blond, modre oči, tenke ustnice, nima 'jošk' ... Vedno je bila lepotica, ampak je poudarjala, naj se ne oziram na zunanjost in lepoto, ki mine, in me učila, da je najbolj pomembno biti sočuten. Moj brat pa je, kot da bi prišel iz drugega gnezda. Dal mi je dobre odnose z moškimi, ki jih gojim še danes. Ne govorim o erotično-ljubezenskem smislu, tukaj nisem ravno najmočnejša, ampak o tem, da imam zelo dobre prijatelje, ker jih razumem in znam poslušati takrat, ko je treba.

Zakaj pa po erotični strani ne?

Z mano ni najlažje, ker bom vedno povedala, kaj mislim, in se nikomur ne bom prilagajala. Vse, kar sem naredila, sem naredila sama in ne dovolim, da mi to kdo vzame. Nisem ženska, ki bi se takoj podredila in postala gospodinja, mati, kuharica ... Z veseljem vse te veščine uporabljam in jih naredim, ampak bom obenem sledila svojemu poklicu. Poklicana sem v posel, ki je pravzaprav večinoma moške domene in je velik boj. Tudi moški svet je, ker pogovarjanje s producenti in te stvari niso lahke teme. Pa management je tudi zahteven, saj sem za vse sama.

Kaj pa moški, ki so vam ali ušli ali pa ste jih spustili?

Bolj sem jih spustila. Moja filozofija je: bolje nič kakor 'sranje', če pa kaj ni v redu, grem. Nič hudobnega ne naredim, nisem tista, ki bi jim kopala oči, klicala ljubice, praskala avtolak s ključi stanovanja. To, da grem, je najboljše, kar lahko naredim, in zgodovina je pokazala, da je to nekaj najhujšega. Tako da moram reči, da mi ni hudega. Sama sem in uživam v tem.

Opazili smo, da na družabnih omrežjih nenehno objavljate obrise srca, ki se vam prikaže dnevno, in to v najbolj nenavadnih okoliščinah. Kaj to pomeni?

To je pa noro. Sem velik fatalist in verjamem v usodo ter to, kaj ta prinese. Zato sem tudi stopila na pot, ki mi je bila dana. Glede tega sem sproščena, ker vem, da življenje prinese točno tisto, kar mora. Vprašanje je samo, kako s tem znaš ravnati, in jaz to poskušam narediti čim bolj iskreno in kul, naravno, kakor gre. Brez nekega upiranja in polaganja lastnih odločitev čez vse. Nikoli nisem bila nečloveška, ker sem imela veliko različnih prijateljev, za katere se mi ni bilo nikoli težko žrtvovati, in to postavljam med te velike vrednote. Tudi družino!

Sem pa res včasih želela biti mlada mamica, ki bi imela številčno družino, da bi skrbela za otroke in bila ženska v izpopolnjeni varianti, ampak to je potem naredil moj brat. Vedno sem želela imeti tri poroke. Eno lepo, klasično in družinsko v Sloveniji, eno rokenrol, ko pridejo vsi; polovica je homoseksualcev, motoristov, mažoretk in imamo noro zabavo, kamor vsak pride oblečen, kakor mu ustreza, in seveda glede na korenine eno tudi v Srbiji. A je vse to naredil moj brat, ki je mlajši od mene, kar je bila kar travma, saj sem prva v družini, in pričakovalo se je, da bom prva, šla sem pa po drugi poti. Zabavno je razmišljati o tem.

Ste glede na svoje korenine kaj vraževerni in ali verjamete v uroke?

Sem vraževerna. Imela sem obdobje, ko sem hodila z muslimanom, človekom iz Bosne. In jaz seveda ne bi mogla biti bolj napačna za njegovo mamo, ki je uporabila tudi črno magijo, da bi se me znebila. Ko daješ ljubezen, se ti ne more zgoditi nič slabega, in mislim, da sem naravno zaščitena, ker res vsem želim samo dobro, in to je naravni ščit, po drugi strani pa se znam ubraniti teh zadev. Je bilo pa kar grozljivo, ker je šel moj avto v nekem trenutku takrat kar po svoje, ko sem ga vozila, radio ni delal, pa čeprav je bil avto nov, tovornjak me je zasul s snegom ... Takrat sem mislila, da bom umrla, a mi je to uspelo prestati.

Se vam zdi, da drži rek, da tisti, ki ima srečo v kartah, v vašem primeru je to kariera, nima sreče v ljubezni?

Ja, morda je res. Štos je v tem, da smo humoristi, ki radi vse obrnemo na smeh in šalo, velikokrat žalostni klovni. V zasebnem življenju nam ni postlano z rožicami, ampak zakaj bi to vsi, pred katerimi nastopam, morali vedeti? Jaz sem tam zato, da delim srečo. Če bom lahko sama nastopila polna energije in vsega dobrega ter vsega, kar lahko dam, bodo tudi oni to začutili in s tem bomo vsi mi naredili nekaj dobrega. Jočem pač doma, gledam v steno, se zjokam, prijatelji vedo, kaj doživljam, to je to.

Karierno cvetite, saj vas čaka nova vloga. Postali ste voditeljica resničnostnega šova Big Brother. Zakaj ste se odločili za ta projekt?

S Pop TV sem zelo dobro sodelovala že v oddaji ZOISG in zelo sem vesela, da se je vse v moji karieri zgodilo zato, ker so me poklicali. Na tiste stvari, ki so se mi zdele zanimive, sem se vedno rada odzvala in tako se je zgodilo sodelovanje. Tako je bilo tudi pri ZOISG, kjer so mi, moram priznati, dali zelo, zelo težke naloge.

Trikrat sem bila moški, in to so bile težke vloge, ki mi nikakor niso bile pisane na kožo, ampak jaz kot improvizator in zabavljač po duši sem se tega lotila s polno paro in naloge izvrstno izpeljala. Pred natančno letom dni sem podpisala pogodbo za ZOISV in zdaj sem podpisala pogodbo za Big Brother. To je velik šov, ki bo od mene zahteval kar veliko kondicije, psihične pripravljenosti in truda, ker si želimo in stremimo k temu, da bi bilo karseda dobro.

Produkcija šova bo v Srbiji. Ali to pomeni, da boste nekaj časa živeli v Beogradu?

Produkcijo so dali na pleče Srbov, ker so zelo izkušeni. Že leta in leta namreč delajo tovrstne šove ter imajo dobre manevre in vesela sem, da jim zaupajo. In tudi zaradi srbskih korenin razumem njihov jezik, zato se bomo s tistimi v režiji in produkciji dobro razumeli. Se pa veselim stajlingov, saj so Srbi zelo dovzetni za 'tigrice' in zlato, kar mi je zelo všeč.

Imate občutek, da boste morali naslediti čevlje, v katerih je prej stala Nina Osenar?

Sploh ne vem in me ne zanima, katero številko čevljev ima Nina Osenar, ker je moja 38 in je moja noga verjetno malo bolj tolsta od njene veganske, tako da mislim, da mi bodo morali kupiti druge čevlje. Znam pa nositi zlato in briljante. Sicer pa ekipi popolnoma zaupam in se izredno veselim dela.

Pa sicer sami sledite kakšnim resničnostnim šovom?

Ne sledim televiziji, ker imam tako polno življenje. Trenutno sem kar zapisana teatru, kjer bi omenila Ko Ko komedijo. Po Sloveniji hodim skupaj s Katarino Čas, s katero se imava odlično, in vsi so začudeni, kako sva lahko tako dober tandem. Tako različni vizualno in karakterno, na odru pa funkcionirava kot izvrsten tim. In je tudi zelo lepo, da pridejo na predstavo moški in se nasmejejo. Najin tip humorja je namreč moške vrste, malo bolj grob, ampak točno to sva želeli. Naj še enkrat poudarim, da to ni stand-up, ampak predstava, kjer pojeva, pleševa in pa predvsem zabavava. Veselo je spoznanje, da dobiš povratne informacije od gledalcev, ki pridejo do tebe s predstave ne zgolj zadovoljeni, ampak s polnim srcem.

Za revijo Story: Manja Plešnar

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri