Ana Roš je sprejela težko odločitev in se poslovila, tukaj so vse podrobnosti

5. 7. 2023
Deli
Ana Roš je sprejela težko odločitev in se poslovila, tukaj so vse podrobnosti (foto: Aleksandra Saša Prelesnik)
Aleksandra Saša Prelesnik

Ana Roš je zadnjih nekaj mesecev intenzivno delala na novem projektu, o katerem so govorili številni, a se zdi, da do končne realizacije vseeno ne bo prišlo in tukaj je razlog zakaj.

Slovenska kuharska mojstrica Ana Roš Stojan je nedavno sporočila, da je svoje načrte glede odprtja restavracije v luksuznem istrskem letovišču Petram opustila. Ana je na svojem Instagram profilu razkrila, da sta se po več mesecih skupnega dela obe strani odločili, da je čas za razhod. Namesto tega bo celotno ponudbo hrane in pijače v letovišču upravljala ekipa letovišča Petram, kot so zapisali v njeni PR službi. Ana bo tako še naprej osredotočena na svoje kulinarične projekte, ki ji jih prav nikoli ne zmanjka.

In kaj je botrovalo takšni odločitvi? "Ana Roš je od februarja letos delila svoje znanje in vire v želji, da bi ustvarila edinstveno doživetje, v katerem bi združila svojo priznano in večkrat nagrajeno filozofijo vodenja restavracije z istrskimi sestavinami, ob tem pa bi sodelovala z lokalnimi kmeti, ribiči, sirarji in celotno skupnostjo.

Zaradi nepremostljivih razlik in različnih pogledov ter težav, s katerimi se panoga sooča v zadnjem obdobju, sta se obe strani dogovorili, da prekineta sodelovanje," je sporočila ekipa Ane Roš, ob tem pa so še dodali: "Razgled z bazena pa je še vedno neverjeten❤."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ana ros (@anaros40)

Ana Roš je znana po tem, da v svoje jedi vključuje bogato kulinarično dediščino Slovenije, hkrati pa jim dodaja sodoben pridih in nepričakovane kombinacije okusov. Rada ustvarja jedi, ki so ne samo vizualno čudovite, ampak odražajo tudi njeno globoko razumevanje sestavin in tehnik.

Njeno kulinarično potovanje je bilo predstavljeno v različnih mednarodnih publikacijah, pojavila se je tudi kot gostujoča sodnica v priljubljenih kuharskih oddajah, kot je "Chef's Table". Ana Roš je prejela tudi številne nagrade za svoj prispevek k gastronomiji, med drugim je bila leta 2017 razglašena za najboljšo svetovno kuharsko mojstrico s strani revije The World's 50 Best Restaurants.

Ana je sicer glavna kuharska mojstrica in soustanoviteljica restavracije Hiša Franko, ki se nahaja v slikoviti Soški dolini v Kobaridu. Hiša Franko je postala priljubljena destinacija za ljubitelje hrane iz celega sveta, saj privablja goste s svojimi edinstvenimi in ustvarjalnimi jedmi, ki nastajajo iz lokalnih sestavin in pričarajo tradicionalne slovenske okuse. Restavracija je prejela več Michelinovih zvezdic in je redno uvrščena med najboljše restavracije na svetu.

Preberite še: Edi Pucer preklinjal med oddajo v živo in tole so slišali številni gledalci, tukaj si lahko ogledate posnetek

Morda vas zanima tudi podcast s pevko Anabel:

Pevka je zadnjih nekaj let delala na radiu, vendar je začutila, da je čas, da stopi korak naprej na svoji glasbeni poti. Kmalu bomo lahko prisluhnili njeni novi skladbi 'To je to'.

Več o Anabel, njenih kavnih trenutkih, ljubezni do mačk, glasbenih začetkih, delu na radiu in dvojčku Tilnu ter starejšemu bratu Mateju, izveste v novi epizodi podkasta Ob skodelici kave.

V Metropolitanovem podkastu Ob skodelici kave voditeljica Živa Avžner dvakrat na mesec gosti različne znane obraze in odkriva njihove zgodbe.

Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču