Ana Roš povsem odkrito: "Zdravnik je presodil, da imam živčni zlom."

7. 4. 2024
Deli
3 / 3
Profimedia

Kuharska mojstrica Ana Roš je znana po tem, da v svoje jedi vključuje bogato kulinarično dediščino Slovenije, hkrati pa jim dodaja sodoben pridih in nepričakovane kombinacije okusov. Rada ustvarja jedi, ki so ne samo vizualno čudovite, ampak odražajo tudi njeno globoko razumevanje sestavin in tehnik.

Njeno kulinarično potovanje je bilo predstavljeno v različnih mednarodnih publikacijah, pojavila se je tudi kot gostujoča sodnica v priljubljenih kuharskih oddajah, kot je "Chef's Table". Ana Roš je prejela tudi številne nagrade za svoj prispevek k gastronomiji, med drugim je bila leta 2017 razglašena za najboljšo svetovno kuharsko mojstrico s strani revije The World's 50 Best Restaurants.

Ana je sicer glavna kuharska mojstrica in soustanoviteljica restavracije Hiša Franko, ki se nahaja v slikoviti Soški dolini v Kobaridu. Hiša Franko je postala priljubljena destinacija za ljubitelje hrane iz celega sveta, saj privablja goste s svojimi edinstvenimi in ustvarjalnimi jedmi, ki nastajajo iz lokalnih sestavin in pričarajo tradicionalne slovenske okuse. Restavracija je prejela več Michelinovih zvezdic in je redno uvrščena med najboljše restavracije na svetu.

Preberite še: Tako razkošno je danes domovanje Saše Lendero in mnogi bi si želeli imeti njen čudoviti raj

Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču