Ana Soklič kot princesa blestela v Monaku

Ana Soklič kot princesa blestela v Monaku (foto: Ana Soklič Press) Ana Soklič Press
31. 5. 2019

Bivša factor - X dekle, Ana Soklič, še naprej preseneča, tokrat novice o njej prihajajo kar iz tujine.

Za njo je nastop, ki ga ne bo pozabila. Meseca februarja je namreč nastopila v Monaku na prestižnem Valentinovem plesu, znanem tudi kot "The grand ball of princes and princesess", ki se je v celoti odvijal pod okriljem monaškega princa Alberta II, na eminentni lokaciji hotela de Paris na francoski rivieri. Za ta večer so izbrali zgolj štiri vokaliste iz cele Evrope, kar si Ana Soklič šteje v veliko čast.

Za njo je tudi nadvse pester december, ko je razprodala samostojni koncert v Zagrebu ob spremljavi z Big Bandom HRT. Obiskovalci so tako lahko prisluhnili svetovno znanim skladbam iz področja soul ter jazz glasbe s katerimi je Ana, spretno in svojim vedno unikatnim pristopom navdušila zbrano občinstvo v dvorani.

Navkljub minulim uspehom, Ana ostaja skromna.

"Veliko je še kilometrov, ki jih želim prehoditi. Ne gre drugače, kot to, da je človek odprt za vedno nova znanja in izzive, predvsem pomembna pa se mi zdi, neka prava mera empatije, do samega dela in vseh teh lepih ljudi, ki so v našem poklicu."

Že september pa se lahko veselimo, saj jo bomo ponovno videli na festivalu Slovenske popevke. Tokrat se bo predstavila z avtorsko skladbo prijatelja in vedno odličnega glasbenika, Matevža Šaleharja - Hamota.

Presenečenj pa s tem še ni konec.

Za jesen namreč že obljublja izid avtorskega albuma in singla. Priprave so v polnem teku, Ana pa se je že odločila, da bo šla tokrat še korak dlje in ljudem predstavi nekaj drugačnega. Prav ta trenutek namreč skupaj s pianistom, Blažem Jurjevčičem in glasbenimi kolegi pripravljajo nekaj zares posebnega.

Nekaj vsem dobro znanih melodij narodno-zabavnega žanra bodo prelili v popolnoma nove in moderne aranžmaje soula, jazza ter klasike.

Ana še pravi, da jo pri tem projektu najbolj navdihujejo ravno besedila, ki so povedno pogosto zelo minimalistična, a hkrati vedno znova stkejo zgodbe, ki jih pripoveduje življenje.

Ne preostane nam torej drugega, kot da Ani in ekipi zaželimo uspešen zaključek zadanih ciljev, in nestrpno čakamo, da bomo lahko priča plodovom njihovega dela.

Priporočamo