Ana Tavčar Pirkovič bije bitko z neozdravljivo boleznijo, zdaj si pomaga na ta preprost način

Ana Tavčar Pirkovič bije bitko z neozdravljivo boleznijo, zdaj si pomaga na ta preprost način (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
29. 9. 2020

Voditeljica Ana Tavčar Pirkovič se je v preteklosti borila z dosmrtno ščitnično boleznijo, ki jo je uspela obvladati na zelo preprost način, ki bi morda lahko pomagal še komu.

"V preteklosti sem imela dosmrtno ščitnično bolezen, ki se je z zdravili ni dalo pozdraviti. Morda mi je dihanje rešilo življenje. Ko sem začela pravilno dihati in sem naredila kar nekaj vaj, skozi katere me je vodil bioterapevt, je bolezen zamrla. Na te vaje sem pozabila vse do izbruha nove koronavirusne bolezni. Potem je prišlo težje obdobje, tudi tesnobno, obdobje žalosti, nihanja razpoloženja in odločila sem se, da moram nekaj narediti zase. Za nekatere je rešitev telovadba, a ne zame. Vaje z dihanjem pa me očistijo in mi izboljšajo razpoloženje. Lažje je začeti dan s temi vajami. Menim, da so naši predniki že vedeli, kaj delajo, in rada se zatečem k tej dediščini."

Vir: Zvezde - Lady