Ana Tavčar Pirkovič o začetku televizijske poti in o tem, da ne verjame v naključja

Ana Tavčar Pirkovič o začetku televizijske poti in o tem, da ne verjame v naključja (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
10. 12. 2020

Priljubljena televizijska voditeljica je za marsikaterega gledalca nepogrešljiv obraz, s katerim se začne dan.

Oddaja Dobro jutro je izjemno priljubljena zaradi vsebine in ekipe, ki jo pomaga soustvarjati, med njimi pa je tudi Ana Tavčar Pirkovič. Je znan televizijski obraz, ki marsikomu polepša jutro. V intervjuju je razkrila, kako se je začela njena televizijska pot.

"O, ne, ne verjamem v naključja, televizija je moja usoda. To je bilo od vedno v meni. Ko sem bila deklica, sem se igrala z mikrofonom in snemala namišljene intervjuje, na televiziji sem znala skoraj vse oddaje na pamet, starši so bili prav v skrbeh, zakaj želim gledati toliko oddaj, jaz pa sem sanjarila in razmišljala, kdo si ti ljudje na ekranu, kakšni so, kako pridejo v službo, kaj delajo ...

In kot študentka sem med študentskimi deli najprej pogledala, če kdo na kakšni televiziji koga išče. In tako sem prišla najprej na regionalno primorsko televizijo, potem pa sem na spletu videla razpis za avdicijo na TV Slovenija in se takoj prijavila. In tako se je začelo moje potovanje ..."

Vir: revija Vklop Stop

Dodala je še, da jo pohvale navdihujejo in ji vlivajo pogum, na kritike, ki jih je precej manj, pa skuša gledati z distanco in razumevanjem. In če je kritika žaljiva, nanjo gleda še z večjim razumevanjem, če je treba, pa tudi s pomilovanjem.