Ana Tavčar Pirkovič ob tej boleči izgubi komaj zadržuje solze, bolečina je neizmerna

Ana Tavčar Pirkovič ob tej boleči izgubi komaj zadržuje solze, bolečina je neizmerna (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
3. 12. 2020

Za voditeljico Ano Tavčar Pirkovič bodo letošnji prazniki precej drugačni, saj ob praznični mizi ne bo več njene ljubljene none, ki je nedavno za vedno odšla.

Kakšna potica zadiši na vaši mizi med prazniki? 

Navadno nonina. In ti prazniki bodo prvič brez nje. Brez njene potice in brez none. Ko to pripovedujem, komaj zadržujem solze. Ker smo nono izgubili pred le kakšnim mesecem in je žalost še vedno živa, ona še vedno tako prisotna. In tako nam vsem manjka.  

Zdi se mi, da je še zmeraj tam, s predpasnikom pri pečici, da mi bo prinesla sveža jajca in »pomidore« z njenega vrta, da bo tekla za mano proti avtu z zamrznjenim golažem v rokah in čakala, da speljem, potem pa na balkonu mahala v slovo in čakala, da pridemo spet. Mi pridemo, ampak nje ni. Tam v hiši je zdaj nono, sam, vendar miren in poln modrosti, močan in čvrst, z nasmehom, ki ni isti, pa vendar je. Čakam, da gre ta čas mimo, da bova skupaj igrala briškolo! To sem mu zadnjič napovedala in se je radostno smejal. 

Vir: Onaplus