Ana Tavčar Pirkovič odkrito o tem, da je na kakšno predavanje prišla direkt s študenskega žura

Ana Tavčar (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
26. 10. 2020

Kakšna so bila njena šudentska leta, je opisala ob posebni priložnosti oziroma ob izidu zbornika o germanistiki na Slovenskem.

Postavno voditeljico na televizijskih zaslonih ne vidimo z dioptrijskimi očali, no, vsaj pogosto ne. A jo je z njimi mogoče videti na kakšni fotografiji, tudi na tej, ki jo je objavila na svojem Instagram profilu. Resnično lahko samo ugotovimo, da je zase izbrala pravi model očal, ki se odlično prilegajo obliki njenega obraza in da je tudi z njimi nadvse elegantna.

Ob sliki je Ana zapisala: "Počaščena in vesela, da sem delček zgodovine (beri: zbornika) o germanistiki na Slovenskem @filozofskafakultetaul. In hvala avtoricama za srčne besede in do potankosti raziskan pregled."

Objavila pa je tudi sliko strani iz zbornika, na kateri so zapisani njeni spomini na študentske dni. Med drugim je razkrila, da je poleg študija našla čas za sproščeno študentsko življenje: "Nisem zamudila, mislim da, res skoraj nobenih vaj, nobenega predavanja - neverjetno, tudi tisto slavno predavanje ob 7.10 zjutraj na nemški književnosti (je sploh potrebno, da povem, pri katerem profesorju je to bilo?)  sem prišla vedno, tudi če sem prišla tja direktno s študentskega žura! Ja, zakaj pa ne, če so to študentska leta!"

No, tudi če si je privoščila malce zabave, je bila Ana izvrstna študentka, ki je svoje znanje, pridobljeno v času študentskih let, še nadgradila z doktoratom.