Ana Tavčar Pirkovič povedala, kako je v resnici delati na televiziji

Ana Tavčar Pirkovič povedala, kako je v resnici delati na televiziji (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
28. 8. 2020

Televizijska voditeljica Ana Tavčar Pirkovič je v intervjuju za Večer povedala, kako močno je bila kot mala deklica fascinirana nad televizijo.

Kaj pomembnega vas je naučilo življenje na televiziji? Kako in kdaj vam je ta medij prirasel k srcu? 

Ta medij me je neverjetno privlačil že kot majhno deklico. Prva igrača, ki se je bolj živo spomnim, je mikrofon. Imela sem 4 leta in dobila mikrofon, pozabila na vse barbike in kocke in samo še govorila v mikrofon. To so tako živi spomini! Posnela sem kaseto, ki je ne najde, prava škoda. Vem samo, da sem ure in ure snemala neke namišljene intervjuje. In potem sem kot punca, šolarka, toliko in tako rada gledala televizijo, da so mi doma morali omejiti čas, koliko časa lahko preživim pred ekranom. Znala sem vse oddaje na pamet, takrat je bila pravzaprav edina televizija nacionalka in še danes kolegom ni jasno, kako se določenih oddaj spomnim in vem, kaj se je dogajalo v določeni oddaji, kljub temu da sem tako mlada. Mlada zgolj v kontekstu, kako stare oddaje poznam :). In ta fascinacija nad TV-medijem je ostala, me je pa delo tukaj kmalu zelo prizemljilo. Ni vse zlato, kar se sveti. 

Vir: Večer