Ana Žontar Kristanc: Bi imela še tretjega otroka?

3. 9. 2017 | Vir: Lady
Deli

Pisateljica in televizijska kuharica Ana Žontar Kristanc je konec julija praznovala prvi rojstni dan svojega drugorojenca Liama. Zgovorna plavolaska, ki uspešno krmari med materinstvom, družino ter kariero, je svojemu malčku spekla dve slastni torti ter na praznovanje povabila veliko sorodnikov. Kljub temu da je Liam že dobil manjšo pozornost v obliki darila, pa ga nekaj večjega še čaka.

Ana kar ne more verjeti, kako hitro je minilo eno leto, odkar je na svet prijokal Liam. "Občutki so čustveno nabiti. Prvo leto je naporno, ampak tako zelo čarobno. Priznam, da me je na dan njegovega dopolnjenega prvega leta resno razganjalo, da bi imela še enega otroka. Čeprav imam občutek, da bi se v primeru še enega dojenčka po enem letu spet počutila isto. Me kar malo stisne ob dejstvu, da ni več dojenček, ampak že pravi malček," je priznala Ana in dodala, da ni nič lepšega kot spremljanje svojih otrok, kako dnevno odkrivajo svet, se razvijajo in odraščajo.

"Liam je v enem letu iz majhnega dojenčka zrasel v pravega malega velikana, ki že hodi, me pokliče, sam je. Je pravi mali crkljivček, ki me vsak dan posipa s poljubčki in z objemčki. Skoraj ni dneva, ko se ne bi ves dan smejal, saj je dobrovoljček. Ima pa seveda tudi svoje trenutke, sploh če mu kdo vzame kakšno igračo. Seveda pa je zame popoln. Starejši Timon pa že tako lepo govori, da sem vsak dan znova presenečena, kako prijeten karakter ima. Neverjetno je, ko končno ugotoviš, kaj vse se mu plete po glavi. Ko so mlajši, si njihove misli bolj kot ne razlagaš okoli ene ali dveh njihovih besed," je dejala plavolaska, ki si je za sinčkov rojstni dan vzela prost dan, tako kot tudi njen mož.

"Dopoldne smo šli v toplice, potem pa smo kolesarili, pihali svečko, jedli tortico in se crkljali. Nekaj dni po dejanskem rojstnem dnevu pa nas je čakalo praznovanje," je razkrila ponosna mamica, ki je na piknik povabila ožjo družino, ki pa je že sama po sebi zelo obsežna. "Oba moja brata imata že otroke in samo moja stran šteje skoraj 20 članov. Tokrat sva povabila še strice in tete z družinami in na koncu nas je bilo kar veliko," je v smehu dejala Ana, ki je svojemu drugorojencu seveda sama spekla kar dve slastni torti.

"Liam ima od sadja najraje borovnice in ni bilo drugega, kot da sem zanj ustvarila borovničevo torto. Bila je brez jajčnega biskvita, saj je nečak alergičen na jajca, a smo želeli, da tudi on brezskrbno uživa v njej. Poleg borovničeve je bila tudi čokoladno-višnjeva v stilu črnega gozdička. Recepta za torti najdete na moji strani Anina kuhinja," je povedala blogerka, ki izkušnje s svojima dvema malčkoma pridno objavlja na spletu. Njen enoletnik je za darilo dobil igračo in že omenjeni dan razvajanja, toda glavno darilo ga še čaka. "Odločila sva se, da se prepustimo profesionalni fotografinji in si ustvarimo spomine za večno," je razneženo dejala mlada mamica.

Prvič v vrtec

Ani ob dveh majhnih nadobudnežih nikoli ni dolgčas, a ima srečo, da se bratca odlično razumeta. "Timon je neverjetno pozoren, prijazen fantek in ima bratca zelo rad. Za zdaj so trenutki, ko med njima pride do konflikta, redki. Imamo tudi pravilo, da drugi tistemu, ki ima prvi igračo, te ne sme vzeti, dokler se je prvi ne naveliča. Pri tem sem vztrajala že od samega začetka, ko se nam je pridružil Liam. Njuna igranja, ljubezniva crkljanja, vragolije po postelji, preden zaspita, in poljubčki zjutraj, ko se zbudita, so nekaj najlepšega, kar obstaja. Da ne omenim, kako lepo mu je Timon sam od sebe zapel pesmico Vse najboljše za rojstni dan. Oba z možem sva se popolnoma stopila," je v smehu povedala zgovorna plavolaska, ki bo jeseni sinova dala v vrtec.

"Glede tega me pretirano ne skrbi, saj imata rada družbo, sta prava socialna metuljčka. Timon že komaj čaka, Liam pa po mojem mnenju tudi ne bo imel težav," je optimistično dejala Ana, ki bo imela tako več časa za poslovno ustvarjanje in seveda tudi za moža Kristijana. "No, že zdaj si poskušava vzeti čim več časa tudi za naju. Zadnjih nekaj mesecev se malčka vsak vikend odpravita za en dan v varstvo k babici in dedku in dan nameniva samo nama. Sem vesela, da kljub dvema malčkoma še vedno znava uživati v družbi drug drugega in nisva izgubila tiste iskrice ter povezanosti, ki sva jo imela pred naraščajem," je z iskricami v očeh še povedala Ana.

Barbara Majič