Pisateljica in televizijska kuharica Ana Žontar Kristanc je v svoji domači kuhinji gostila olimpijca in enega naših najuspešnejših smučarjev Jureta Koširja.
Najprej sta poklepetala o njegovi nepozabni dogodivščini na OI v Lillehammerju, kjer je Jure osvojil bronasto medaljo, nato pa sta se dotaknila še hrane, ki jo športniki zaužijejo na tovrstnih tekmovanjih.
Naš as je dejal, da tamkajšnja hrana ni noben kulinarični presežek, da se veliko bolje naje v svoji domači kuhinji. Ani je zaupal, da je mojster pri pripravi lazanje, ki jo obožujejo prav vsi člani njegove družine.
Zelo pri srcu pa mu je tudi ričet s kranjsko klobaso, zato mu ga je Ana, ki tudi ljubi jedi na žlico, z veseljem pripravila. Pri kuhi sta tako sodelovala oba, nato pa zadovoljno zmazala poln krožnik te tradicionalne slovenske jedi.
B. M.
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču