Ana Žontar Kristanc: Kuha in peče po lastnih receptih

1. 1. 2018 | Vir: Nova
Deli
Ana Žontar Kristanc: Kuha in peče  po lastnih  receptih (foto: Igor Zaplatil)
Igor Zaplatil

Ana Žontar Kristanc je zelo uspešna blogerka in pisateljica kuharskih knjig, ki navdušuje s svojimi enostavnimi in preverjenimi recepti. Pravi praznični duh zanjo pomeni družino in dobro hrano, sicer pa se s peko ukvarja že ves december – a kaj, ko vsi piškoti tako hitro izginejo!

Kuhati in peči po Aninih receptih je varno, saj Ana svoje recepte temeljito preizkusi in tako skoraj ni možnosti, da bi vam spodletelo. "Ves čas kuham po svojih receptih, saj se zares potrudim, ko jih pišem, zato vem, da bodo vedno uspeli. V moji sladki kuharici Sladka Anina kuhinja vedno najdem veliko idej za praznične sladice, ki imajo tudi prav poseben praznični razdelek. V moji najnovejši kuharici Anina kuhinja za nenapovedane goste pa vedno najdem super ideje za praznične obiske."

Ana Žontar Kristanc: Kuha in peče  po lastnih  receptih

Ana pripravlja tudi novo kuharsko knjigo za pomlad, a podrobnosti še ne želi izdati. "Tematike vam še ne izdam, a se že pripravlja in mislim, da bo super." Ana za božično večerjo stavi na klasiko – goveja juha, pečenka, pražen krompir in potička. In seveda praznični piškoti – te peče že ves december. Kateri so jo najbolj navdušili? "Zadnje tedne pa so mi najbolj ostali v spominu turški hrustljavi piškoti s sladkorjem, za katere sem tudi posnela video recept. Pa seveda medenjaki, ki smo jih ustvarjali skupaj s fantoma in okraševali. Oba recepta že najdete na moji spletni strani Anina kuhinja. Sem pa ravno pred nekaj dnevi snemala video recept za noro dobre domače rafaelo kroglice z belo čokolado, pa seveda browniji." Vse recepte objavi tudi na svoji spletni strani, tako da izgovora za letošnjo božično peko pač nimate.

Foto: Igor Zaplatil, osebni arhiv