Ana Žontar Kristanc: Z mamo imata poseben odnos

6. 4. 2014 | Vir: Story
Deli
Ana Žontar (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Pred dnevom žena smo se pogovarjali z uspešno bodočo mamico Ano Žontar Kristanc in njeno mamo Marijo. Razkrili sta nam, na čem temelji njun odnos, kakšen je njun vsakodnevni ritual in katere lastnosti cenita druga pri drugi.

Ana je odraščala na vasi pri Brdu v petčlanski družini. Ima še dva starejša brata, s katerima ima odličen odnos. Njeno otroštvo je bilo prelepo in daleč stran od mestnega vrveža, v naravi. Pri družini Kristanc se je veliko kuhalo, saj je mama Marija vsak dan skuhala kosilo in kaj dobrega spekla.

Otroci so ji pri tem pomagali in Ano je navdušenje nad kuho pripeljalo do oddaje in lastne kuharske knjige. Mama je bila sprva zelo previdna, ko se je Ana podala v nekaj njej še popolnoma neznanega, zdaj pa je ponosna in vesela, da Ana resnično uživa v tem, kar počne. Kljub oddaji in visoki nosečnosti še vedno z veseljem kuha za svojo družino. Stike vzdržujejo tako, da se dobivajo na družinskih kosilih, in Ana pravi, da so kot velika glasna grška družina. Ko kuha mama, so na jedilniku bolj preproste domače jedi, Ana pa vedno postreže s čim bolj posebnim.

Morebitne težave rešujeta sproti

Ana ima z mamo prav poseben odnos, sta zaupnici in morebitne težave rešujeta sproti. Nobena ne prenese, da kaj ostane nerazrešeno, in vedno se poslovita pomirjeni ter srečni. Najbolj so jima pomembne majhne pozornosti. Po vrnitvi z morja ji je mama prinesla redkvice, ker ve, da jih Ana obožuje, Ana pa jo kdaj preseneti z rožico. Gospa Marija je lastnica cvetličarne Vijolica v Kranju in vsak dan s cvetjem polepša dan kakšni dami, vendar to, da je vsak dan obdana s cvetjem, ne pomeni, da si ga sama kdaj ne zaželi.

Gospa Marija je že babica in prav kmalu bo postala še drugič in tretjič. Anin brat namreč prav tako pričakuje dojenčka. Veseli se z Ano in komaj čaka, da bo lahko stisnila svojega vnučka oz. vnukinjo in jo oz. ga včasih tudi čuvala. Pravi, da je vsako obdobje v življenju lepo, ko pa je ženska noseča, je to nekaj posebnega in treba je uživati v vsakem trenutku.

Ana zelo ceni svojo mamo in pravi, da je vedno poskrbela, da so se Ana in njeni bratje doma odlično počutili. Obe se strinjata, da je hudo, ko se odseliš od doma, a je to nekaj povsem naravnega. Mama Marija razume, da si mladi želijo samostojno zaživeti, imeti svoj mir in svobodo. Tudi sama se je mlada poročila in pri Ani se ji je to, da se mlada poroči, zdelo nekaj povsem normalnega. Meni, da je predvsem zelo pomemben odnos med partnerjema, in ne leta, pri katerih se odločiš za skupno življenje.

Napisala: Andreja Korenčan

Cosmopolitan

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

CosmopolitanSTORY 15/2014

Naročite se na revijo Cosmopolitan:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 15/2014

Story Story 15/2014, od 02. 04. 2014