Ana Žontar Kristanc vsak dan na smrečico obesi sladek okrasek

Ana Žontar Kristanc vsak dan na smrečico obesi sladek okrasek (foto: Story press) Story press
Vir: Story
29. 12. 2016

Kmalu bo v naših kuhinjah zadišalo po prazničnih jedeh, pod smrečicami pa bodo zasijala v svetleč papir zavita darila. Prihod Božička navdušeno pričakujejo tudi v družini simpatične kuharice Ane Žontar Kristanc, najbolj navdušen pa je mali Timon, ki je v zadnjih dneh še posebej priden.

"V tem tednu smo se zabavali ob družinskem prazničnem fotografiranju. Naročila sem nam ujemajoče pižamice in kape, tako smo se postavili pred objektiv. Svojima malčkoma sem pripravila ujemajoče se jelenčkove komplete, tako da bosta glavni zvezdi naših prazničnih čestitk," nam je zaupala Ana, ki je z družinico te dni že okrasila tudi smrečico. Okraševali so sicer predvsem njeni trije fantje, sama pa je v roke prijela fotoaparat. Njihova smrečica je bolj majhna, saj za veliko skorajda ni več prostora, okraski pa so seveda plastični. "Timon jih namreč še vedno uporablja kot žogice, zato je tako najbolj varno. Kar dve uri smo okraševali smrečico, saj je malček neprestano spreminjal okraske. Pridno je sodeloval in poskrbel tudi za zvezdico na vrhu smrečice," je v smehu pojasnila svetlolasa kuharica, ki v zadnjem času malčka pogosto podkupi z Božičkom. Kot nam je zaupala, to odlično deluje, saj dobro ve, da bo le tako dobri mož pod smrečico postavil nekaj darilc. Lani so sicer smrečico okrasili z užitnimi okraski, ki jih je Timon kar hitro pojedel, zato se je letos odločila za drugačno taktiko.

"Letos pa vsak dan dobi en sladek okrasek, ki ga, če pridno poje obrok, poišče na smrečici. Se mi zdi fino, da ga malce pocrkljam," pove Ana, ki bo božič praznovala v krogu družine. Navadno tako uživajo v praznični večerji, ki se začne že dovolj zgodaj, da gredo nato lahko otroci še pravočasno v posteljo. Zaradi razpoloženih malčkov pa so utrujeni tudi starši. Med prazničnimi dnevi si bodo ogledali lučke v prestolnici, če bo seveda to dopuščalo zdravje. S Timonom bosta pekla piškotke, da ne bo Božiček preveč lačen in bo lahko pustil darila. "Na božično jutro nas presenetijo darila, pred dnevi sva napisala pismo Božičku, saj si Timon želi skiro," nam je zaupala kuharica, medtem ko si sama želi nekaj povsem neobičajnega: "Morda bo zvenelo smešno, vendar si želim imeti res dober likalnik. Upam, da bo Božiček uslišal mojo željo, saj ga vsak dan opomnim, kako pridna sem."

Napisala Nika Arsovskiž
Fotografije Story press

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story52/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 52/2016

Story 52/2016, od 22. 12. 2016