Ana Žontar Kristanc: Zaradi viroz in prehladov so večinoma doma

5. 12. 2016 | Vir: Lady
Deli
Ana Žontar Kristanc: Zaradi viroz in prehladov  so večinoma doma (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Pisateljica in televizijska kuharica Ana Žontar Kristanc se v jesenskem času rada odpravi na sprehod v naravo, kjer se z družino nadihajo svežega zraka in si napolnijo baterije. Glede na to, da jim zadnje čase nekoliko nagaja zdravje, se zadržujejo bolj v domačem zavetju.

"Zadnje dva tedna se nas držijo viroze in prehladi. Ponavadi jih prinese Timon iz varstva, potem pa gredo naprej do Liama, moža in mene. Preden smo vsi zdravi, včasih kar traja," je za začetek povedala Ana, ki se, če so le vsi zdravi, najraje odpravi na sprehod po vasi z vozičkom. Zelo radi se tudi igrajo pred hišo, med vikendi pa si ponavadi privoščijo daljše potepe v gozd. Kadar so notri, je zgodba drugačna.

"Čez dan sem bolj ali manj sama z malčkoma, saj mož dela, in tako nam ni nikoli dolgčas. V igro poskušam vključiti oba fanta. Večinoma tako, da Liam pridno leži na gugalniku in opazuje najine norčije s Timonom," je povedala Ana in dodala, da se Timon zelo rad igra z mlajšim bratcem.

"Prav smešno je, kako se z njim pogovarja v Liamovem jeziku čebljanja. Nosi mu tudi igrače in zraven razlaga. Kljub temu, da je včasih nanj malce ljubosumen, ga ima zelo rad. Mislim, da bo presrečen, ko se bosta lahko skupaj igrala, saj ima zelo rad družbo," nam je zaupala mlada mamica, ki se zadnje časa ukvarja predvsem s tem, kako Timonovo pozornost za igrače obdržati dlje kot pet minut.

"Ja, kmalu mu postane dolgčas. Največkrat ga zamotimo tako, da plešemo, kuhamo v njegovi mali kuhinji ter listamo knjige. Zadnje čase pa obožuje sestavljanke. Te so edine, ki ga zamotijo za dalj časa, in v njih je res spreten," je bila iskrena plavolaska.

Materinstvo in kariera z roko v roki

Medtem ko je sama bolj nežna z otroki in jo hitro skrbi, da ne bi kdo padel in se udaril, ima očka veliko bolj 'pustolovski' prijem.

"Kristijan je s Timonom in Liamom čisto drugačen, bolj je sproščen in zato zganjajo vse mogoče vragolije," je povedala v smehu. Pri igri ji veliko pomaga tudi njena stara mama, pri kateri živijo, saj malčka preprosto obožuje in onadva njo. Sicer pa se Ana tako kot vsaka ženska po napornem dnevu rada zlekne na kavč in prižge televizijo.

"Zadnje čase gledamo predvsem risanke in glasbene videospote, saj to namreč rada gledata moja malčka. Če že imam kakšno uro zase, pa z dragim rada pogledava kakšen dober film ali serijo," je bila iskrena Ana, ki ves svoj prosti čas za zdaj namenja svoji spletni strani in drugim obveznostim.

"To je seveda začasno obdobje. Vem, da bo vsak mesec lažje in da so to leta, ko imajo otroci prednost. Jaz pa ob tem usklajujem še kariero. Čas zame bo kasneje prišel na vrsto. Sem pa že napovedala dragemu, da grem v roku meseca dni k svoji dolgoletni frizerki Majdi, s katero bova 'udarili' tudi dolgo debato," je za konec povedala Ana.

Barbara Majič