Ana Žontar Kristanc:"Vse praznike sem vedno povezovala s hrano!"

13. 12. 2016 | Vir: Lady
Deli
Ana Žontar Kristanc:"Vse praznike sem vedno povezovala s hrano!" (foto: osebni arhiv)
osebni arhiv

Pisateljica in televizijska kuharica Ana Žontar Kristanc že komaj čaka decembrske praznike, ko bo lahko s svojimi tremi fanti ustvarjala, kuhala in pekla. Postavili bodo tudi smrečico, a glede na dva majhna in radovedna sinova bodo tudi okraski njima prilagojeni.

Ko je bila Ana še majhna deklica, so doma poleg božiča vsako leto izraziteje praznovali predvsem Miklavža. "Vse praznike sem vedno povezovala s hrano. Z mami sva vedno pripravljali večerjo, pekli piškote in potico. Vedno se je zbrala vsa družina. Tudi letos se bomo družili z bratoma in njunimi družinami. Prazniki mi pomenijo lepe spomine ter razloge za dobro družbo in hrano," je povedala Ana, ki se na praznovanje še ne pripravlja tako intenzivno.

"Decembra načrtujem družabni večer pri nas doma, ko bodo prišli moji nečaki, nečakinja, otročki prijateljev in bodo pekli piškote ter ustvarjali božične in praznične dobrote," nam je zaupala in dodala, da starejši sin Timon že zdaj navija za okraševanje smrečice. "Veselimo se, da bomo postavili smrečico. Tudi letos bomo imeli plastične okraske. In še vsaj naslednje leto, saj bo Liam že malo večji in bo prav tako kot Timon okraske rad metal po tleh," nam je v smehu zaupala Ana.

Glede na to, da je Timon močno alergičen na pršico, pazijo, da v njihovem domu ni tekstila, zato bodo okraševanje prostora omejili samo na namizni venček, smrekico ter božične kapice. "Zunaj pa bomo obesili lučke. Upam tudi na sneg, da bomo naredili snežaka," je povedala plavolaska in pohvalila mlajšega sina.

"Zadnje čase hoče pri vsem pomagati. Vse naredi sam, pomaga pri kosilu in večerji. Zato bo tudi smrekico pomagal okrasiti," je povedala Ana, ki že komaj čaka peko piškotov, kvašenih parkljev ter ostalih božičnih dobrot. "Timon navdušeno gleda moje recepte na spletu in mislim, da bom morala ponoviti recept za piškote snežake brez peke. Ta mu je najbolj všeč in jih bova letos skupaj pripravila. Kot tudi parklje. To je stalnica pri nas," je še dodala mlada mamica.

Barbara Majič

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan