Anabel: "Bolje imeti manj prijateljev, pa te prave"

Anabel: "Bolje imeti manj prijateljev, pa te prave" (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
20. 10. 2018

Vokalistka, avtorica in vsestranska glasbenica Anabel, ki prihaja iz okolice Celja, je lani slavila na festivalu Poprock. 

Letos smo jo lahko spremljali tako na Emi, kjer je tekmovala, in še na Popevki, kjer je nastopila kot gostja. Čeprav je glasbenica stara komaj 19 let, še kako dobro ve, da če se ne bo sproti učila in se nadgrajevala na vseh področjih, ne bo najboljša. To pa je tudi njena največja želja!

Ste mlada, atraktivna in obetavna pevka, ki je lani dodobra razvnela glasbeno sceno s svojo pojavo in hitom Ob kavi. Vam kaj laska, ko doživljate takšne uspehe?

Zmaga na Poprock večeru je bila odlična prva odskočna deska. Lahko bi se reklo, da sem bila ob pravem času na pravem mestu, seveda s pravo ekipo in pesmijo. Vsak kompliment mi nariše nasmeh na obraz, saj mi veliko pomeni, da ljudje uživajo ob moji glasbi tako kot jaz, ko jo ustvarjam in izvajam.

Imate komaj 19 let. Bi verjeli, da se vam bodo vsi cilji, o katerih ste gotovo sanjali že kot mlada deklica, uresničili?

Zagotovo so bile to moje skrite sanje, nastopiti na največjih odrih Slovenije. Imam super ekipo, s katero se odlično razumem in verjamem, da mi sami ne bi uspelo, nikakor. Čeprav sem že kar veliko dosegla v kratkem času, vem, da lahko dosežem še več, zato tudi stalno pridno delam, se učim, nadgrajujem na vseh področjih, ker želim biti najboljša.

Letos ste bili na Emi, na Popevki kot gostja, kjer ste uspešnico Ob kavi odpeli ob orkestru. Ste prvič peli z orkestrom? Kakšen je občutek?

Z orkestrom sem sicer že nastopila, vendar je bila to zame prav posebna izkušnja, saj sem pela svojo pesem. Ob kavi smo sicer predstavili že v več različnih verzijah, vendar mi je aranžma z orkestrom do zdaj najbolj pri srcu. Simfonični orkester RTV Slovenije je pač, roko na srce, res nekaj zelo posebnega.

Kako pa na vas gledajo vrstniki, saj ste rahlo drugačni od preostalih?
Veliko mojih vrstnikov me občuduje in lahko rečem, da sem jim vzor. Vendar ob vsakem uspehu pride tudi slaba plat, ki se izraža z ljubosumjem. Sem se pa v tem letu in pol, odkar sem stopila na sceno, naučila, da je bolje imeti manj prijateljev, pa te prave. Malo ljudi imam ob sebi, a so ti pravi.

Imate brata dvojčka. No, pa še enega starejšega. Kako je shajati s toliko moškimi okoli sebe. Tudi vaša ekipa, ki stoji za vami, so sami moški, kajne?

Brat dvojček Tilen je moja duša dvojčica. Sva si nekako različna, a po drugi strani tudi zelo podobna na nekaterih ravneh. S starejšim bratom se odlično ujamem, zdaj sem večkrat v Ljubljani zaradi glasbe, on pa tam živi, zato se večkrat vidiva. Moja ekipa pa sta, kot se rada pošalim, še dva moja 'brata' – glasbena, seveda. Nino Ošlak mi glasbeno daje vse in še več, res je težko opisati, koliko znanja in vsega sem dobila v tem času, odkar sta me z menedžerjem Markom Maagom vzela pod okrilje. Super se ujamemo. Marko pa sicer skrbi za drugi del posla, ki ni direktno toliko povezan z glasbo samo, skrbi za moje videospote, za ves dizajn, spletno promocijo in še marsikaj.

Kakšni so vaši načrti v prihodnje, boste z modnimi presenečenji še razveseljevali svoje oboževalce?

Marsikaj pripravljam s svojo stalno ekipo, ki ji popolnoma zaupam. V studiu pri mojem Ninu Ošlaku že snujemo nove pesmi, zelo si želim še kakšnega festivalskega nastopa, vsekakor pa bom aktivna tudi na odrih, čaka me kar nekaj koncertov te dni. No, pa tudi družabnih omrežij ne zanemarjam. Kaj zabavnega iz mojega vsakdana lahko ujamete tudi na mojem Instagramu.

Zaveda se, da ne more biti vsem všeč

Glasbenica se je v zadnjem letu navadila različnih pogledov z vseh strani, tako pozitivnih kot negativnih. “Stil je del mojega izražanja, zato vem, da ne morem biti vedno vsem všeč. Nosim, kar čutim, kar me izpopolnjuje, kar mi da na odru še več energije in samozavesti,” je še dodala.

Besedilo: Alesh Maatko // Fotografiji:  Igor Zaplatil, Primož Predalič

Priporočamo