Anamaria Goltes se je na prepoznavnost že navadila

V Dallasu je že imela nekaj spodbudnih avdicij oziroma kastingov. (foto: Nataša Medvešek) Nataša Medvešek
Vir: Nova
8. 4. 2019

Manekenska kariera prikupne svetlolaske se razvija in strmo vzpenja tudi čez lužo, kamor se je lani preselila s svojim dragim, odličnim košarkerjem Luko Dončićem. 

In medtem ko se Luka še bojuje na košarkarskem parketu, je Anamaria obiskala Slovenijo in tudi tu pustila svoj pečat. Odprla so se ji nova vrata, naredila pa bo tudi prve korake na slovenskem tednu mode.

Pred kratkim ste podpisali pogodbo z vodilno dallaško modno agencijo. Kaj si obetate od te pogodbe?

Biti del agencije s tako dolgo in uspešno tradicijo je užitek, a obenem tudi velika odgovornost, saj je treba zadostiti njihova pričakovanja. Do modelov začetnikov so zelo prizanesljivi, zavedajo se, da potrebujemo še veliko dokazovanja, ukvarjanja s sabo, pridobivanja izkušenj, zato si ne delam utvar. Obiskati je treba veliko kastingov, da bi te potrdili za kakšno delo. Vse skupaj je podobno vrhunskemu športu, kjer si lahko v odlični ekipi, a si moraš kljub temu zelo prizadevati, če želiš igrati. V Dallasu sem že imela nekaj spodbudnih avdicij oziroma kastingov, vendar moramo najprej urediti svoj 'book, da bo portfelj čim bolj zapolnjen s kakovostnim fotografskim materialom.

Lani ste konkretno spremenili svoje življenje, potem ko ste se preselili čez lužo. Ste se že privadili na tamkajšnje življenje?

Ameriški vsakdan se ne razlikuje prav dosti od slovenskega. Edina tegoba, ki se ji ne moreš upreti, je časovna razlika, in ta te utrudi, ko potuješ z enega na drugi kontinent. Trudim se vzdrževati stike z domačimi, imam svoj urnik, ki se mu predano posvečam, privoščim pa si tudi čas zase.

V Sloveniji, ste dejali, vas moti, da vas na ulici prepoznavajo le kot dekle Luke Dončića in da niste le to. Kako pa je s tem v Ameriki, vas tam tudi v javnosti kdo pocuka za rokav in vpraša, ali ste res to vi, dekle Luke Dončića?

Na vsako stvar se je bilo treba privaditi, in če sem se na začetku malce lovila okoli pritiskov javnosti, da sem dekle Luke Dončića, mi zdaj to ne predstavlja več nobenega bremena. Dejstvo je, da sva par, se podpirava, si stojiva ob strani in želiva ohraniti zasebnost zase. V Ameriki sem mislila, da me oboževalci košarke ne bodo prepoznali, pa sem se zmotila. A so na srečo zelo vljudni, pristopijo spoštljivo, želijo se fotografirati in z veseljem jim ustrežem.

Na socialnih omrežjih lahko spremljamo vaš način življenja, velik poudarek dajete zdravi prehrani in športu. Kateri je vaš najljubši jutranji obrok, kako začenjate dan, raje športate dopoldne ali zvečer?

Dan najraje začnem z ovsenimi kosmiči, ki jih čez noč namočim v mandljevem mleku, jih obogatim s čija in lanenimi semeni, zjutraj pa jim dodam še banano. Poskrbim, da zaužijem veliko vode, nato pa se posvetim športnim dejavnostim. Tek, vodene vadbe in fitnes so najpogosteje na urniku.

Udeležujete se tudi družabnih dogodkov. Vam je to v breme ali se radi lepo uredite in pozirate fotografom?

Zelo rada se lepo uredim, pa naj bo to za družabne dogodke ali zasebne zabave. Fotografiranja so sestavni del javnega življenja in me ne motijo, če fotografi niso preveč vsiljivi in spoštujejo profesionalni odnos.

Poslovili ste se že od najstniških let, pa vendarle, kaj je bila vaša najhujša najstniške preglavica?

Ne poznam mladostnika, ki se na poti odraščanja ne bi srečeval z raznimi tegobami. Vrstniki znajo biti precej neprizanesljivi, hitro najdejo opazke, da bi svoje frustracije in pomanjkljivosti prenesli na druge. Na srečo sem imela super sošolce in imam lepe spomine na najstniške dni. So se pa nekateri spotikali ob moje polne ustnice, ki so danes dodana vrednost pri manekenskem poklicu. Medtem ko si jih danes marsikdo poveča s polnili, sem lahko jaz hvaležna naravi, da je poskrbela zanje.

Ste imeli kdaj probleme z mozolji, odvečno težo, ste nosili zobni aparat?

Nič od naštetega ni zaznamovalo moje pubertete. Tu in tam kakšen mozoljček, kar je čisto običajno stanje pri teh letih, svoje telo pa sem že zelo zgodaj vzljubila in je postalo moj najboljši prijatelj.

Slovenijo so lani preplavili veleplakati, na katerih ste v spodnjem perilu. Boste sodelovanje z Lisco nadaljevali ali zdaj ciljate na ameriške, mednarodne znamke?

Z Lisco sem imela prijetno izkušnjo in z veseljem bi jo še ponovila, a dvomim, da je njihova strategija v pogostejšem sodelovanju z istimi modeli. Biti obraz priznane znamke, pa naj bo to domača ali tuja, je čast in potrditev dobrega dela.

Imate tudi lep nasmeh, ste dobili morda kakšno ponudbo za oglaševanje sanjskega nasmeha, zobne paste ali kaj podobnega?

Dekorativna in negovalna kozmetika je vedno dobrodošla ponudba, saj gre za dober zaslužek in referenco.

V lanskem intervjuju za Novo ste dejali: 'Pojavljajo se težave, ker ljudje nimajo več svoje zasebnosti zaradi vseh socialnih omrežij in preveč delijo svoje življenje z drugimi – meni se to ne zdi prav. Vseeno mora obstajati meja med zasebnim in javnim življenjem.' Kje je pri vas ta meja?

V potvarjanju resnice, prirejanju videnega ali slišanega, da se podtikajo lažne informacije, da se pod pretvezo ugibanja in namigovanja piše o javnih osebah, ne da bi preverili verodostojnost novinarskih virov. Poleg tega z raznimi cenenimi naslovi poneumljajo in zavajajo bralc. Novinarji dajejo napačen vtis o osebnosti, ki je na udaru oziroma o kateri se piše.

V Sloveniji ste najbrž le za kratek čas, kakšne obveznosti ste opravili in kaj vas še čaka?

Zdaj se pripravljam na svoj prvi nastop na ljubljanskem Fashion Weeku, kjer bom zastopala barve svoje matične agencije Immortal Models. Prvič me bodo v tej vlogi videli tudi starši in prijatelji, s katerimi se trudim preživeti čim več časa, ki ga imam na voljo, ko sem v Sloveniji.

Dejali ste, da ste ravno dobili 'booking' prek agencije. Nam lahko zaupate, za kaj gre, kje vas bomo lahko še videli?

Zlato pravilo manekenskega posla je, da se nikoli vnaprej ne razglablja o projektih, ki bodo objavljeni pozneje. Lahko vam le namignem, da gre za sodelovanje s priznano slovensko znamko, obenem pa sem imela te dni veliko testnih fotografiranj, vaj hoje in pomerjanj kreacij.

Slikanje za Playboy?

Anamarijina velika želja je krasiti naslovnico revije Sports Illustrated, zanimalo pa nas je, ali se morda vidi kdaj tudi na naslovnici Playboya? Odločno je povedala: "Sports Illustrated in Playboy se že v sami snovi in vsebini tako razlikujeta, da ju ne bi primerjala. Moje ambicije so v manekenstvu, zato je objava v priznanem športno modnem magazinu moja največja želja. Seveda pa je pot do tja še zelo dolga in nič ne pride čez noč, zlasti v tem poslu. Agentka mi je sicer namignila, da se bodo maksimalno potrudili uresničiti moje sanje, seveda pa je velik dejavnik tudi sreča."

Besedilo: Nina Keder // Fotografije: Nataša Medvešek, Janko Mandič