Anamaria Goltes: "Zasebnost deliš le s svojimi bližnjimi!"

Anamaria Goltes: "Zasebnost deliš le s svojimi bližnjimi!" (foto: Janko Mandrič) Janko Mandrič
Vir: Nova
4. 12. 2017

Med košarkarsko mrzlico, ki je vladala pred kratkim, nas je najbolj navdušil Luka Dončić, mladi košarkar, ki je takoj po tekmi tekel in poljubil svoje svetlolaso dekle Anamario Goltes. Anamaria nas bo zdaj nekaj časa gledala z oglasov, saj je postala obraz blagovne znamke Cheek by Lisca, med kosilom v ljubljanski restavraciji DiVino pa nam je zaupala, kako potekajo njeni dnevi zdaj, ko Luka igra v Madridu v Španiji, ona pa je študentka v Ljubljani.

Že kot otrok se je ukvarjala z manekenstvom in s tem nadaljevala, ker jo to zelo veseli. Tudi šport ji ni tuj. "Deset let sem plesala, potem pa sem leto in pol trenirala kikboks, zdaj pa se ukvarjam s pilatesom in aerobiko. Plesala sem v plesni šoli Urška, plesali pa smo na evropskih in svetovnih prvenstvih in bili zelo uspešni. Bili smo večkratni državni prvaki. To so majhne plesne skupine, kjer pleše do sedem plesalk, te skupine pa potem med seboj tekmujejo."

Večkrat jo pocukajo: Si ti Anamaria Goltes? Si ti Lukovo dekle?

O tem, ali je tako prvič videla svojega fanta Luko Dončiča, ki ga je sicer spoznala na morju, pa Anamaria ne želi odgovarjati. "Vprašanjem v zvezi z Luko se izogibam in o njem in o naju ne dajem nobenih izjav. To je najina zasebnost." Zakaj se je tako odločila, glede na to, da sicer mladi pri nas nimajo teh meja zasebnosti? "Zaradi tega, ker je zasebnost res nekaj, kar deliš le s svojimi bližnjimi. So stvari, ki jih lahko predstaviš javnosti, a ne v celoti. Cenim svojo zasebnost. Pojavljajo se težave, ker ljudje nimajo več svoje zasebnosti zaradi vseh socialnih omrežij in preveč delijo svoje življenje z drugimi – meni se to ne zdi prav. Vseeno mora obstajati meja med zasebnim in javnim življenjem." Kljub temu pa se je Anamaria znašla na naslovnicah domačih in tujih medijev, saj je vendarle dekle trenutno najbolj vročega košarkarskega šampiona Luke Dončiča.

"Zanimivo je videti svoje delo in ponosna sem na to. Preplavljajo me prijetni občutki, a ob tem ne čutim nekega izpolnjenega življenjskega cilja. Imam višje cilje." Seveda pa jo ljudje prepoznajo na cesti. "Zdaj študiram v Ljubljani in se mi večkrat zgodi, da me na avtobusu kdo pocuka za rokav in vpraša: Si ti Anamaria Goltes, punca Luke Dončiča? Vsekakor sem bolj prepoznavna, sploh med nami mladimi, ki smo vsi spremljali evropsko prvenstvo v košarki. Sicer pa nič posebnega, ker se družim z najožjimi prijatelji. Pravi prijatelji so zlata vredni!" Sicer pa Anamario moti le ena stvar. "Moti me, da me vsi kličejo kar punca Luke Dončića. Jaz sem Anamaria, svoja oseba in ponosna sem na svoje delo."

Anamaria Goltes: "Nisem le dekle Luke Dončića!"

Z letalom v Madrid

Anamaria je brucka, študentka 1. letnika ekonomski fakulteti v Ljubljani in prizna, da se ji je v iztekajočem se letu res zgodilo marsikaj. "V zadnjem času sem zelo zaposlena. Vsake toliko odpotujem v Madrid k Luki, potem sem imela še delo z Lisco, hkrati pa imam še veliko učenja za kolokvije. Res je težko vse usklajevati."

Anamaria prihaja iz Zagorja ob Savi, zdaj pa zaradi študija živi v Ljubljani. Njen fant, 201 centimeter visoki košarkar, ki ga kličejo kar čudežni deček košarke, Luka Dončič, zdaj namreč živi v Madridu, kjer igra za klub Real Madrid. In ker ima Anamaria študijske obveznosti v Ljubljani, se vidita le vsake toliko časa, ko ona z letalom odpotuje na obisk. "Grem, ko mi čas dopušča." Luka tudi zelo rad objavlja skupne fotografije z Anamario in je nanjo zelo ponosen. "Veseli me, da je ponosen name in da me podpira v vseh mojih odločitvah." In kako se ima Luka v Madridu, pogreša dom? "Absolutno pogreša domovino, svoje prijatelje in normalno mladost."

Besedilo: Eva Jandl // Foto: Janko Mandič, osebni arhiv

Priporočamo