Andrei Lenart želi vlogo v Igri prestolov

7. 9. 2017 | Vir: Jana
Deli
Andrei Lenart želi vlogo v Igri prestolov (foto: Nicholas Dawkes)
Nicholas Dawkes

Slovenska javnost ga je vidneje zaznala, ko je v tujini dobil manjšo vlogo v odmevnem filmu Vojna zvezd: sila se prebuja.

Pred kratkim smo ga lahko gledali tudi v TV-nadaljevankah Usodno vino in Česnovi.

Vaše pravo ime je Lenart Černilogar – zakaj ste se odločili, da se boste v javnosti predstavljali kot Andrei Lenart?

Priimek Černilogar mi pri igralskem delu v Londonu ni bil ravno v pomoč. Že na prvem sestanku z agentom mi je svetoval, naj razmislim o nekem igralskem imenu, ki si ga bodo on, direktorji na avdicijah in producenti lažje zapomnili, izgovorili ter uporabljali. Iskal sem nekaj, kar bo imelo zame pomen in se odločil, da namesto dedkovega priimka uporabim njegovo ime Andrei.

Šolali ste se v tujini – natančneje v Londonu, kjer ste na University of Greenwich tri leta študirali filmsko in TV-produkcijo. Zakaj ste se odločili za študij ravno tam?

Želel sem izkusiti študij in življenje v tujini. To, da sem se odpravil na študij v Londonu, je posredno ali neposredno vodilo do ogromno nepozabnih trenutkov, za katere si nisem mislil, da jih bom kdaj doživel.

Igrali ste v sedmem delu filma Vojna zvezd in tudi v filmu Kingsman: Tajna služba. Kako sploh postaneš del tovrstnih projektov?

Tako je. Obe snemanji sta bili res neverjetna izkušnja. Tako za Kingsman: Tajna služba kot Vojno zvezd sem se udeležil avdicije in bil na srečo izbran. Velik uspeh je že to, da sploh dobiš vabilo na avdicijo za take projekte, saj je konkurenca ogromna.

Kaj je bilo denimo za vas popolno presenečenje pri tovrstnem sodelovanju?

Am ... Eno od presenečenj je bilo zagotovo, ko sem šel na 'kostumsko probo' za projekt z naslovom AVCO in ob vstopu v hangar, poln kostumov belih vojakov imperija, ugotovil, da gre za Vojno zvezd. Takrat sem bil res otroško navdušen.

Na slovenski televiziji smo vas nazadnje lahko gledali v nadaljevanki Česnovi – kakšni so vaši naslednji projekti v Sloveniji?

Trenutno posojam glas liku v novi risani seriji, snemam kratko slovensko spletno serijo Dualizem in pripravljam lutkovno predstavo v Mini teatru.

Ste model, igrate v oglasih, delate tudi za kamero kot asistent ... Kaj vse še počnete in na kaj bi se želeli osredotočiti, če bi se morali odločiti samo za eno stvar?

Poleg igralstva in naštetega trenutno tudi končujem 1. letnik podiplomskega študija trženja na Ekonomski fakulteti, delam kot voditelj in povezovalec na dogodkih in prireditvah, preizkusil pa sem se tudi že kot TV-voditelj. Najbolj se osredotočam na igralstvo, a to ne bo nikoli edina stvar, ki jo bom počel. Preprosto preveč stvari me zanima, da bi bilo tako.

Številni vas po videzu povezujejo tudi z Arnoldom Schwarzeneggerjem – vam to laska?

To pogosto slišim. Očitno imava neke obrazne poteze res precej podobne. Po postavi pa se seveda z njim ne morem primerjati. (smeh) Zaradi vseh njegovih dosežkov in trdega dela Arnolda res občudujem, tako da me ta primerjava sploh ne moti.

Kakšne so vaše ambicije in načrti za prihodnost?

Iz dneva v dan si prizadevam, da bi dobil večje vloge pri čim večjih projektih. Moj cilj trenutno je, da bi dobil vlogo v seriji, kot sta Vikings in Igra prestolov. Obožujem zgodovinske in fantazijske serije. S tako vlogo bi se mi res izpolnile sanje.

Besedilo: Ksenija Sedej
Fotografije: Nicholas Dawkes