Andrei Lenart - Slovenec, ki igra v novem filmu Vojna Zvezd!

18. 12. 2015
Deli

V novem filmu Vojna Zvezd (Star Wars: The Force Awakens) v manjši vlogi uporniškega vojaka nastopa tudi slovenski igralec Andrei Lenart.

Andrei Lenart (njegovo pravo ime Lenart Černilogar) je 23-letni igralec iz Ljubljane ki smo ga lahko že v filmu Kingsman: The Secret Service (Kingsman: Tajna Služba), studia 20th Century Fox, v katerem so v glavnih vlogah svetovno znani igralci Colin Firth, Samuel L. Jackson in Michael Caine.

Postavni igralec, ki je tudi navdušen športnik in v višino meri kar 191 cm, je obiskoval gimnazijo Šiška, nato pa odšel na študij v London, kjer je na University of Greenwich tri leta študiral filmsko in TV produkcijo.

V Londonu je nato tudi dobil agenta in se kmalu začel udeleževati številnih avdicij. Zaradi svoje osupljive postave je poziral tudi kot model za spodnje perilo.

Njegov obraz zaznamujejo poteze, zaradi katerih so ga že večrat primerjali z legendarnim igralcem Arnoldom Schwarzeneggerjem v mladih letih, kar so mu v Angliji neštetokrat povedali.

Andrei Lenart o svoji veliki priložnosti:

  • ''Počaščen sem, da sem del tako legendarne filmske serije kot je Vojna Zvezd, ne glede na to kako majhna je vloga. Pred štirimi leti sem kot turist v Tuniziji obiskal lokacijo na kateri je bil posnet film Star Wars Episode I: The Phantom Manace. Takrat sem pomislil kako noro bi bilo enkrat v življenju delati na tako veliki filmski produkciji. Samo držati kakšne kable ali pobirati smeti... Niti v sanjah si nisem predstavljal, da bom imel priložnost biti del te filmske galaksije kar na filmskem platnu. Že od malega sem imel rad Vojno Zvezd, in snemanje je bilo res neverjetna izkušnja. Ko potrepljaš R2D2-ja, ki se pripelje mimo, objameš Chewbacca, je na setu Han Solo (Harrison Ford), pokukaš v notranjost ladje Millenium Falcon, izmenjaš nekaj besed s C-3PO, ti režiser JJ Abrams stisne petko... Toliko je bilo trenutkov za katere še zdaj težko verjamem, da so se zgodili. ''

Preberite več na Cosmopolitan.si