Andrej Geržina je postal očka!

Vir: Lea
20. 9. 2013

Kot kaže, letošnje štorklje v vrstah znanih Slovencev še niso rekle zadnje. Tokrat so namreč prvič obiskale estradnika in voditelja oddaje na TV Slovenija Dobro jutro Andreja Geržino. Simpatični voditelj je namreč pred nekaj dnevi postal novopečeni očka prvorojencu.

Tretjemu Andreju, kot bi se reklo, saj je 50-centimetrskemu in trikilogramskemu v Mariboru rojenemu fantiču ime Jon Andrej Geržina. Kot kaže, je to ime očitno dedno v družini Geržina, saj se je po dedku in očetu zdaj preneslo že v tretjo moško generacijo.

"Pri porodu sem bil in izkušnja ter doživetje sta neverjetna. Mislim, da bi izpustil nekaj pomembnega in neponovljivega, če me ne bi bilo poleg. In kar dobro sem se izkazal, ni me zmanjkalo, kot se reče. (smeh) Porod je bil nekaj dni čez rok, a brez zapletov. Mamica in otroček sta zdrava in se dobro počutita," pravi ponosno novopečeni očka.

Andrej in njegova partnerica Urška sta za spol otroka vedela že nekaj časa, zato sta že pred časom skupaj izbrala tudi ime. Želela sta slovensko ime, ne kakšnega eksotičnega, kakršna so sicer zadnje čase priljubljeni tudi med estradniki. "Če smo Slovenci, bodimo to tudi pri imenih. Tukaj se že začne vzgoja v klenega Slovenca," meni Andrej.

Čaka ga 'porodniška'

S prihodom mamice in sina ga čaka uvajanje v prakso, kjer bo lahko preizkusil teoretično znanje. Kot starš bo sodeloval v največji možni meri. "Prav tako bom menjaval plenice, vstajal in podobno. Pripravljen sem. Veselim se povsem novega poglavja v življenju in skupne poti, ki nas čaka. Pretiranega strahu ter skrbi si ne delam. Navsezadnje z Urško nisva ne prva ne zadnja, ki sta prvič postala starša, in če so zmogli drugi, bova tudi midva," dodaja. Sveži oče namerava izkoristiti tudi očetovski dopust.

Na začetku mu je na pomoč priskočil tudi brat, ki ima dva otroka in je za prvega nečaka dal nekaj stvari. Sicer pa sta se dobro pripravila in opremila, kar bo prav tako v pomoč. Kot pravi Andrej, si je izkušnje, ki mu bodo še kako prišle prav pri očetovstvu, delno pridobil tudi z nečakinjo Ajdo in nečakom Lovrom. "Mislim, da sta me kar dobro naučila," se smeji.

Mlada družina je vesela tudi, da je malega Andreja brez težav sprejela tudi pasja hišna ljubljenka Lila. Ga pa menda še malce debelo gleda. "Če bi govorila, bi zagotovo rekla: saj je lep, ampak kdaj pa bo šel domov?" se šali Andrej.