Andrej Hofer ne bo vodil Evrovizije! Je za vse kriv ta sporen komentar, ki ga izrekel voditelj!

17. 4. 2024
Deli
Andrej Hofer ne bo vodil Evrovizije! Je za vse kriv ta sporen komentar, ki ga izrekel voditelj! (foto: Helena Kermelj)
Helena Kermelj

Andrej Hofer je bil komentator Evrovizije od leta 2008. Letos pa ga bo na komentatorskem stolčku nasledila ta znana voditeljica.o

Ko se bliža čas za Evrovizijo, napetost narašča in vsi se sprašujejo, s čim bo letos postregel Andrej Hofer. A vse se zdi, da letos ne bomo priča "hoferizmom", saj letos ne bo vodil Evrovizije, ki jo je vodil vse od leta 2008. Na komentatorskem stolčku ga bo nasledila voditeljica Mojca Mavec, ki bo vse tri večer Evrovizijo komentirala iz Ljubljane, na finalnem večeru pa bo slovenske glasove v Malmö sporočila Lorella Flego.

Prav gotovo se bodo našli takšni, ki bodo Andreja na tem mestu močno pogrešali, verjetno pa ni malo tudi tistih, ki so bili lansko leto osupli, ko so spremljali Evrovizijo in bili priča komentarjem, ki so bili na robu dobrega okusa. Verjetno se tudi vi še vedno spomnite, kako je komentiral nastop kasnejše zmagovalke, na socialnih omrežjih pa je zaradi tega požel kar nekaj negativnih komentarjev.

Mediaspeed

Ko se je v finalu vrtel predstavitveni video švedske predstavnice Loreen, v katerem je izvajala jogo, je Hofer komentiral: "Dobra zna raztegniti mednožje". Prav Loreen je na koncu zmagala, mnogi pa so bili na socialnih omrežjih kritični do njegovega komentiranja, ki vsekakor ni bilo najbolj primerno. "Lore-En je stisnjena v razporek? Jaz res ne vem, a prav slišim, a se mi že komplet blede." "Dobro zna raztegniti tole mednožje, in ostale stvari, za katere si nisem mislila, da jih bom kdaj slišala na nacionalki." "Na kateri drogi je Andrej? Ker mora bit nekaj cenenega, ko take strelja. Je to naprodaj v Hoferju?" "Ne vem, kaj je huje, da je razglasil Boya Georga za pokojnega, ali da ga je zamenjal za Georga Michaela."

Vse to smo lahko takrat prebrali na Facebooku, X in ostalih socialnih omrežjih, ki so gorela že med samim prenosom, kaj šele po koncu prenosa, ko so le redki ostali ravnodušni ob takšnem komentiranju. Vsekakor letos tega ne bomo deležni, verjetno pa mnogi takšnih komentarjev niti ne bodo pogrešali, saj če gre soditi po odzivih, ki smo jih lahko brali na socialnih omrežjih. 

Slovenska predstavnica na izboru za pesem Evrovizije Raiven na Švedsko, kjer bo v mestu Malmö letošnje tekmovanje za pesem Evrovizije, odhaja 27. aprila. Na evrovizijskem odru bo nastopila v prvem predizboru, ki bo v torek, 7. maja. Pred odhodom bo to nedeljo s koncertom v Cankarjevem domu obeležila deset let svoje glasbene kariere.

Pred evrovizijskim nastopom pa sama čuti predvsem veliko odgovornost do sebe in ekipe, ki z njo sodeluje. Na evrovizijskem odru se ji bodo namreč pridružili nekateri člani plesnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. Koreograf nastopa je prav tako član omenjenega ansambla Lukas Zuschlag. Režiser je Nejc Levstik.

Na vprašanje o svojih pričakovanjih, je Raiven med drugim odgovorila, da se trudi, da bi jih imela čim manj, saj verjame, da se "pričakovanja vozijo na istem vlaku z razočaranji". Poskušala bo nastopiti čim bolj sproščeno, saj se zaveda, da se bo takrat tudi najboljše predstavila, je še dodala.

Preberite še: 

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk