Andrej Milutinović ima za seboj težko življenjsko zgodbo

Andrej Milutinović (foto: revija Lea) revija Lea
5. 3. 2014

Andrej Milutinović je trener finesa, ki se nam je predstavil v resničnostni oddaji Sladko življenje. Čeprav ga gledamo kot mišičnjaka, za katerega se zdi, kot da je ušel iz kakšnega stripa, pa ima za seboj težko življenjsko zgodbo.

"V otroštvu so me neprestano zbadali, obmetavali z žaljivkami in sočnimi besedami, ker sem bil tako 'močan'. Občutek ni bil niti malo prijeten, saj sem vedel, da le govorijo, kar vidijo, in to je precej bolelo," je iskren Andrej, ki je imel tudi težave z zdravjem.

"Najbolj z zelo visokim tlakom, saj sem imel tudi 220 zgornjega tlaka, zaradi katerega se mi je pogosto ulila kri iz nosu. Imel sem tudi bolečine v kolenih in križu, a to sem takrat prezrl, saj sem vedel, da bom moral shujšati. In sem."

Za korenite spremembe glede svojega videza in zdravja se je odločil, ko je bil na sistematskem pregledu v šoli.

"Pri 176 centimetrih sem imel kar 140 kilogramov ter 220 krvnega tlaka, tako da mi je morala zdravnica dati nitroglicerinsko tableto pod jezik za znižanje tlaka in me ni hotela spustiti domov, ker bi me lahko kap. Po vztrajanju sem podpisal izjavo, da grem domov na lastno odgovornost, in takrat sem si rekel, da je tega in vseh prejšnjih diet, ki so dosegle le jojo učinek, dovolj, in še isti dan začel delati na sebi, enkrat za vselej."

Več izveste v novi številki revije Lea, za katero je Andrej spregovoril tudi o tem, koliko časa je potreboval za telesno spremembo.