Andrej Milutinovič: "Precej zmenkov se je začelo na pokopališču!"

Andrej Milutinovič: "Precej zmenkov se je začelo na pokopališču!" (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
12. 12. 2017

Športnik, osebni trener, moški, ki obožuje in spoštuje ženske, stavi na lepo slovenščino, uživa ob adrenalinu hitrih avtomobilov in motorjev, veliko mu pomeni to, da spoštuje in da je spoštovan.

Od navideznega robustneža do zabavnega, iskrivega in nežnega človeka. Od težaka do junaka – tudi dobesedno. Z Andrejem smo se pogovarjali o šovu The Biggest Loser Slovenija, ženskah, Victorijinih angelčkih, Žalah, Zločinu in kazni, hedonizmu in Zoranu Jankoviću.

Radi in lepo govorite slovenski knjižni jezik. Vas motijo ti odmiki v šovu, ki ga komentirate?

Sam pri sebi si večkrat rečem, da bi lahko ljudje malo bolj pazili, kako govorijo, ker se nismo zastonj šolali deset ali več let. Premalo spoštujemo svoj jezik. Lepe slovenščine sem se priučil od svojega dobrega prijatelja, radijca Željka Čakarevića – Željkića, saj sem opazil, da z lepo slovenščino pritegneš pozornost ljudi, ker izstopaš iz povprečja. Temu poskušam slediti.

S tem, ko imate bogat besedni zaklad in ste razgledani, rušite tudi stereotipe o mišičnjakih. Kaj radi prebirate in kako se izobražujete?

Med ljubšimi, večkrat prebranimi knjigami je Zločin in kazen od F. M. Dostojevskega. Navdušil me je lik Razkolnikovega, ki bojuje svoj notranji boj tako, kot večina med nami, ko vemo, kaj je prav in kaj narobe, pa vendar se pogosto odločimo za lažjo pot, četudi je napačna. Tudi sam sem se v preteklosti odločal podobno, zato zdaj stremim k izbiri težjih poti. Besedni zaklad si sicer širim s prebiranjem strokovnih revij, gledanjem poljudnoznanstvenih oddaj in tudi s tem, ko poslušam druge ljudi. Vsak ima namreč svoj način predajanja informacij in izziv mi je, kako lahko z malo besedami poveš veliko.

Čigav trenerski pristop vam je bližje: Janov ali Natašin? Koga od znanih osebnosti bi si želeli trenirati?

Zagotovo je to Janov pristop, saj je bolj umirjen in spoštljiv, zato je bližje mojemu načinu dela. Mislim, da se da znanje na stranko prenesti brez kričanja in pretiranega vznemirjanja. Trenirati bi si želel ljubljanskega župana Zorana Jankoviča, ker se mi zdi zelo karizmatična osebnost, ne glede na to, kakšno je populistično mnenje o njem. Spoštujem ga kljub maslu, ki ga ima na glavi, saj je npr. iz Ljubljane naredil čudež, ki ga prej ni nihče. Če bi bil on predan temu, da želi nekaj narediti iz svojega telesa, verjamem, da bi mu z mojo pomočjo to tudi uspelo. To bi bil zame kot trenerja pravi izziv.

Trenirali ste tudi druge številne medijsko znane osebe od pevke Severine do slovenskih estradnic. Je med vami in katero od njih ali morda katerokoli drugo vadečo že preskočila tudi iskrica?

Z znanimi osebni se nisem nikoli zapletal, tudi sicer se izogibam temu, da bi imel kaj s strankami, čeprav včasih to žal ni mogoče. Ne hodim ven, ne žuriram, ne zmenkarim po internetu in posledično zmanjkuje priložnosti, kjer bi lahko spoznaval nove ljudi, saj večino časa preživim v fitnesu. Če tam srečam žensko z enakimi interesi in jo pritegne zdrav način življenja, potem lahko preskoči tudi iskrica. Pri meni se je to do zdaj zgodilo že nekajkrat. Ne pravim, da je to prav, a vendarle smo vsi samo ljudje in jaz sem samo moški.

Katero je sicer najbolj popolno moško in žensko telo skozi vaše oči v svetovnem merilu?

Pri moških bi izpostavil igralca Dwayna Johnsona, med ženskami pa manekenke Gisele Bundchen, Adriano Lima in nasploh angelčke Victoria secret. Ko vidim takšno žensko, je res za v vitrino. Malo bolj realni, a vseeno lepi ženski pa se mi zdita igralki Charlize Theron in Kate Beckinsale.

No, zdaj ste z ženskami obkroženi na vsakem koraku, in ko imate dekle, si najverjetneje morate vzeti vsaj nekaj časa zanjo. Kam običajno peljete dekle na prvi zmenek?

Precej prvih zmenkov se je začelo na pokopališču. Na Žalah sta pokopana moj oče in dedek, zato mi ta kraj veliko pomeni, saj na ta način izkažem tudi spoštovaje do svoje pokojne družine. Po drugi pa je to, če odmislimo morbidnost in grotesknost grobov, kraj, ki je zelo romantičen, polno je rož, sveč, miru, urejenosti ... Je prostor, kjer se človek lahko pogovori sam sabo in tudi z drugimi na bolj oseben način kot v nekem lokalu.

Pred časom ste v nekem intervjuju dejali, da ste v stanju hibernacije in da bodo dekleta še malo počakala. Kakšno je trenutno stanje?

Trenutno prijateljujem, nisem pa v resni zvezi.

Andrej Milutinovič: Večina njegovih deklet konča na Žalah

Ste hedonist. V čem najbolj uživate in kateri so vaši največji hedonistični podvigi?

Zelo rad dobro jem, uživam v dobri, zabavni družbi, kjer sem lahko tak, kot sem, rad se vozim z dobrimi avtomobili in hitrimi motorji ter se oblačim v prestižne športne znamke oblačil. Mislim, da je vse to že dovolj hedonistično v življenju.

Veliko potujete. Katera bo vaša naslednja destinacija, s kom najraje potujete in česa na potovanju ne sme manjkati?

Za potovanja me je navdušilo bivše dekle. Dolgo sem se izogibal poleta, saj se bojim višine, a sem to uspešno premagal. Vselej si ogledam znamenitosti, rad poskusim lokalno hrano in vedno s potovanja prinesem magnetek, ki jih zbiram na hladilniku. Naslednja destinacija bi bil New York, saj me je to mesto zelo očaralo, ali pa katero od evropskih mest, kjer še nisem bil, denimo Španija ali Portugalska. Če sem v zvezi, najraje potujem z dekletom.

Besedilo: Tjaša Platovšek // Foto: Igor Zaplatil

Priporočamo