Andrej Milutinovič se je močno zredil

Takšen je bil 
pred prazniki. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
25. 1. 2015

Osebni trener Andrej Milutinovič, ki smo ga lani lahko spremljali v šovu Sladko življenje, je naredil precej velik vtis.

Andrej je poln motivacije in želje po novem 'starem' telesu.
Osebni trener Andrej Milutinovič je šokiral s svojo postavo.

Njegova zgodba se je namreč vrtela okoli debelega fanta, ki je v otroštvu trpel za številnimi nevšečnostmi. Posledično je spremenil svoj način življenja in postal uspešen trener. A glej ga zlomka. Pred nekaj dnevi je na svojem Facebook profilu objavil fotko, ki je precej zaskrbljujoča.

Andrej je bil v otroštvu zaznamovan s 140 kilogrami, zaradi česar je imel tudi številne zdravstvene težave.

"Pri 11 letih sem imel že 110 kilogramov, vrhunec vsega pa sem dosegel, ko so me na sistematskem pregledu izmerili in stehtali. Star sem bil 14 let, meril sem 176 centimetrov in imel kar 140 kilogramov! Kljub toliko kilogramom sem se dejansko počutil v redu, le v ogledalo si nisem upal pogledati, se fotografirati in vedno sem nosil največja možna oblačila in poskušal skriti svojo enormno pojavo," je povedal. Po zaskrbljujoči diagnozi je spremenil svoj način življenja in se posvetil aktivnemu športu. Do nedavnega, ko smo na njegovem profilu znova zasledili, da se je precej zredil. "Od 15. leta, ko sem se začel ukvarjati sam s seboj, sem ves čas hujšal in bil na dieti. Ali zaradi tekmovanj ali zaradi splošnega prepričanja, da moram biti kot osebni trener 'fit'. Največ pa tudi zaradi strahu, da bi se ponovno zredil, če ne bi pazil, kaj jem. In glede na to, da stranke ves čas motiviram, da naj se držijo jedilnika in da morajo biti pridne, lahko rečem, da mi je motivacija za pravilno prehrano med prazniki zelo padla. Odločil sem se, da se bom za nekaj časa popolnoma prepustil hrani in tudi treninge sem zmanjšal, glede na to, da sem že genetsko podvržen k debelosti. Vsi vidimo, kaj se je zgodilo. Zredil sem se kot večina, ki ne pazi na hrano in ne trenira redno."

POTREBNA JE VOLJA

Kako je, ko si nagnjen k povišani telesni teži, Andrej zelo dobro ve. Prav zaradi tega zdaj drugim svetuje, kako ravnati v takšnih primerih. "Sam sem osebno motivacijo po nekaj mesecih spet našel in štartal 'na polno'. Vem pa, da marsikdo izgubi voljo, ko se zredi, in je ne najde za ponoven začetek kar tako. Takšnim ljudem svetujem, da naj začnejo postopoma. Mogoče samo s treningi. Brez strogega jedilnika in prehrane že od samega začetka, da ne pride do tega, da bi bilo oboje za njih prenaporno. In šele potem postopoma začnejo uvajati jedilnik, ki je primeren. Seveda gre najhitreje, če gre eno z drugim, tako pravilna prehrana kot treningi. A ko to ne gre, potem je bolje postopoma."

MIMA

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri