Andrej Milutinovič stavi na zdravo prehrano!

Andrej Milutinovič stavi na zdravo prehrano! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
15. 1. 2018

Zdrava prehrana je pri športnikih ključna, kar se zaveda tudi osebni trener Andrej Milutinovič. Na njegovem seznamu dnevnih obrokov se tako zvrstijo raznolike oblike živil, ki si jih seveda najraje pripravlja kar sam.

"Zdrav način prehranjevanja in strast do kuhanja sta me prevzela po 14. letu, ko sem začel hujšati. Takrat sem videl prve rezultate," pove Andrej.

"Svoje začetno znanje s področja prehranjevanja sem pridobil iz strokovnih člankov in revij. Pozneje sem pa se udeleževal različnih seminarjev in delavnic, izobraževanj na temo pravilne prehrane in redne vadbe ter tudi na licenčnih izobraževanjih za trenerja fitnesa. Zdaj že dodobra poznam svoje telo in točno vem, katera hrana mi ustreza in katera ne, tako da jem bolj ali manj isto hrano glede na treninge, ki jih opravljam, in glede na počutje," doda.

"Po mojem mnenju je za človeško telo najpomembnejša hrana, bogata z beljakovinami, saj so beljakovine gradniki mišic in notranjih organov. Prav tako mora za regeneracijo telo dobiti zadostno količino beljakovin, predvsem pa za rast in razvoj. Seveda pa so pomembni tudi vitamini, minerali ..."

Foto: Igor Zaplatil