Andrej Murko (Gostilna) je zaprl gostilno!

20. 10. 2015

Na mail nova@adriamedia.si smo prejeli fotografije zaprte gostilne Lakner iz Kranja, gostilne, ki jo je vodil zmagovalec šova Gostilna išče šefa Andrej Murko.

Zaprta je že več kot mesec dni. Kot nam je še uspelo izvedeti, je bila gostilna odprta ves čas, še pred mesec dni. Fotografije zaprte gostilne nam je poslal domačin, ki je še povedal: "Gostilna je prazna, kuhinja počiščena in zloščena. Ostale so le še prazne mize in stoli, vse police so izpraznjene in očitno pripravljene na novega najemnika."

To je tako že druga gostilna, ki jo je Andrej prenehal voditi. Po zmagi v šovu Gostilna išče šefa in nagradi 50 tisoč evrov je namreč vodil gostilno v Medvodah, kjer se je snemala tudi prva sezona šova. Takrat naj bi bili za zaprtje krivi visoki stroški najemnine, kaj pa je bilo tokrat krivo za zaprtje, smo poskušali preveriti pri Andreju, ki pa je bil za komentarje nedosegljiv. Zakaj je Andrej nad gostinstvom obupal, nam morda pove komentar še ene tekmovalke šova Gostilna išče šefa, Irena Rovanšek, ki vodi in ima v najemu gostilno Pr' Krvin v Tržiču: "Danes je v gostinstvu težko. Veliko je konkurence, pa tudi velikega zaslužka ni več. V zadnjih letih so stroški tako narasli, da je to res garanje. Moraš se res zelo truditi in biti vedno boljši. Sama še nimam dolgoletnih izkušenj, zato sem vedno pripravljena prisluhniti in se učiti od bolj izkušenih."

ZOJA AHLIN

Značke: Andrej Murko