Andrej Murko: Prekletstvo Gostilne

Vir: Lea
5. 6. 2013

Že v začetku leta je revija Nova pisala o težavah pri poslovanju Gostilne pri šefu v Medvodah, ki jo je po zmagi v šovu Gostilna išče šefa v vodenje dobil Andrej Murko. Po prekinitvi pogodbe s Pro Plusom v začetku tedna je za revijo Lea razkril, zakaj se je to zgodilo in kaj namerava početi zdaj.

Pri Andreju je odločitev o sporazumni prekinitvi pogodbe s Pro Plusom (več o tem lahko preberete v novici Andrej Murko odstopil z mesta šefa Gostilne) tlela kar nekaj časa: "Seveda sem to pričakoval, načrtoval že nekaj časa. Vedno v življenju potrebuješ nove izzive. V zgodbo z gostilno sem tako rekoč dobesedno padel in izkazalo se je, kot se je."

O tem, ali je moral zaradi predčasne odpovedi pogodbe plačati kakšne penale ali je bila odločitev obojestranska in brez odškodnine, nam Andrej ni smel zaupati nič, ve pa, da ima Pop TV z gostilno že nove načrte in da naj ne bi dolgo samevala in ne bo ostala zaprta.

Četudi Andrej zatrjuje, da je Gostilna tudi pod njegovim vodstvom ostala profitabilna, torej je prinašala dobiček, so trenutne razmere na trgu tako težke za gostince, da mu ni preostalo drugega kot odstop od pogodbe.

O podrobnostih piše revija Lea, v kateri lahko preberete, kaj bo Andrej počel zdaj in odzive drugih udeležencev šova Gostilna išče šefa, med katerimi je tudi Julijana, ki se bo z današnjim dnem kot brezposelna prijavila na Zavod za zaposlovanje.