Andrej Šifrer: Doživel glasbena nebesa

Andrej med 
nastopom 
v Kaliforniji. (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
18. 4. 2016

Andrej Šifrer, ki je v karieri prodal že več kot pol milijona plošč in ustvaril ponarodele pesmi, kot so Gorska roža in Za prijatelje, je spet zavihal rokave, tokrat v sončni in topli Kaliforniji!

Andrej snema že 15. CD z novimi pesmimi. Svoje albume po navadi snema zunaj Slovenije in je kot edini slovenski glasbenik snemal v znamenitem studiu na Abbey Roadu v Londonu, kjer so snemali Beatli. Tokrat pa zgoščenka nastaja v Kaliforniji pri uspešnem producentu in klaviaturistu Stevu Woodu. Poleg tega, da dneve preživlja na snemanju, pa je to studio, kjer se veliko dogaja.

"Vsak dan mimo priroma kakšna legenda svetovnega slovesa ali pa njihov najožji sodelavec. Poslušati skrite podrobnosti svojih idolov iz prve roke in se šaliti z njimi – to so glasbena nebesa," dodaja poln energije Andrej. Obiskal ga je tudi Kenny Loggins, ki ga poznamo med drugim po uspešnicah Footloose, Danger Zone in ki se lahko pohvali z več kot 20 milijoni prodanih plošč. Z Andrejem sta se videla po 10 letih, njegov vokal pa lahko slišimo tudi v Šifrerjevi pesmi Kora – Ptica iz nebes.

Lahko si predstavljate, kako je Andrej zastrigel z ušesi, ko se je v studiu pojavil Richard-Richie Stakol, prijatelj in občasni kitarist v skupini Jacksona Browna, ki je omenjen v pesmi Šum na srcu. Z Andrejem sta se srečala pred 20 leti. Na vprašanje, ali se je Jackson Brown kaj spremenil, pa je dejal, da je iz muhastega zvezdnika, ki ga je spoznal pred dvema desetletjema, postal prijetna in duhovita oseba.

Glede na to, da je Andrej tudi samski, nas je zanimalo še, ali mu je v oko padla kakšna mična Kalifornijka? Povedal je: "V teh dneh sem zaprt v studiu kot v samostanu, saj je lociran v kletnem delu hiše, kjer stanujem. S Kalifornijo pa se srečujem na in po koncertih. Ko sem bil glasbeni gost na koncertu legendarne skupine HONK v Coach Housu, sem po nastopu spoznal kar nekaj simpatičnih gospa. Od tega dne dalje mi je jasno, zakaj je plastična kirurgija najbolj cvetoč poklic v teh krajih." In ali bi ga morda kakšni mični Američanki tam uspelo celo zadržati za dlje časa? Tudi o tem Andrej dvomi: "Ne. Preveč korenin sem pognal doma, da bi se lahko presadil v njihovo okolje in nekaj zelo dobrih razlogov imam, da živim, delam in se družim doma. Rad potujem, rad se vračam."

MAJA MUHIČ

Značke: Andrej Šifrer

Priporočamo