Andrej Šifrer ljubi na glas: V Ameriki je užival

Andrej Šifrer ljubi na glas: V Ameriki je užival (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Lady
13. 3. 2017

Prihaja pomlad in z njo sveža skladba Andreja Šifrerja, ki opisuje enega najlepših človeških dotikov večnosti.

Ljubi na glas je skladba, ki jo je glasbeno težko opredeliti, čeprav nekateri, ki posnetek poznajo, slišijo andaluzijske vplive z ritmi severnoafriških ljudstev. Lahko da, vendar je Šifrer pesem posnel v Laguni Beach v Kaliforniji, varnem zavetju prijatelja in producenta Steva Wooda.

Nazorno besedilo: "Ljubi me, ljubi na glas, jaz odprl bom okna, naj sliši se v mesto in vas. Ljubi me, ljubi na glas, da bom zrl v tvoj od naslade izmučen obraz," spremlja prav tako nazoren videospot, ki za razliko od trenutnih trendov ni tako nazoren v smeri besedila, temveč v prikazovanju nastajanja skladbe.

V videu so predstavljeni vsi sodelujoči od producenta Steva Wooda, njegovega sina multiinštrumentalista Nata Wooda pa do starega mačka Mika Hamiltona, ki ga lahko zasledimo na številnih posnetkih Šifrerjevih skladb. Spremljevalne vokale je za skladbo zapela Katja Koren, ki je z veseljem za ponovno sodelovanje z Andrejem pridrvela iz Los Angelesa, kjer trenutno prebiva, ter prinesla v kalifornijsko zaspanost Lagune Beacha veliko mero štajerskega smeha.

Končno podobo je pesem dobila doma, saj jo je s svojim modernim dotikom začinil Damjan Jović iz Dravle Records.

A. K.