Andrej Škufca: 22 let poznanstva preraslo v ljubezen

Andrej Škufca: 22 let poznanstva preraslo v ljubezen (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
24. 3. 2017

Vrhunski plesalec Andrej Škufca je eden izmed štirih sodnikov v plesnem šovu Zvezde Plešejo, ki ga lahko spremljamo vsako nedeljo na Pop TV. Čeprav zraven njega sedi nekdanja ljubezen in plesna partnerica Katarina Venturini, s katero sta še vedno v dobrih odnosih, je Andrej že vrsto let srečen v objemu Madžarke Melinde. Z zakoncema Škufca smo se srečali na prijetnem klepetu, kjer sta nam zaupala nekaj podrobnosti iz plesno-zasebnega življenja.

Andrej Škufca in Melinda Törökgyörgy sta se spoznala v plesnem centru Fredi v Ljubljani pred skoraj 22 leti. Melinda je takrat prišla s plesnim partnerjem k njim na treninge. ''Potem sva se to obdobje srečevala na tekmovanjih. Ko sva s Katarino leta 2008 nehala plesati skupaj, sem pomislil na Melindo. Če je katera plesalka, s katero bi plesal, je to ona. In zgodba se je začela poglabljati,'' je začetke opisal Andrej, ki je bil prepričan, da bosta z Melindo samo plesni par.

''To je bil sprva moj namen. Ampak, saj veste, kako je, lahko imaš načrte, ki pa potem ne gredo tako, kot si zamisliš. Manj kot eno leto sva potrebovala, da sva se našla tudi zasebno. Iskrice pa so preskakovale že veliko prej,'' je še zaupal plesalec, njegova partnerica pa je dodala, da je bila kemija med njima ves čas prisotna. ''Čutila sem jo, ko sva se srečevala na tekmovanjih. Veliko sva se pogovarjala in vedela sva, da je nekaj med nama, nisem pa vedela, kaj točno,'' je povedala 39-letna Madžarka, ki je usodni da svojemu izbrancu dahnila lanskega septembra na Ljubljanskem gradu. V prestolnici sta si ustvarila tudi skupen dom. ''Ljubljana mi je zelo všeč, saj je polovica mesta narava. Ljudje so zelo delavni, ste pa malce bolj zaprti, Madžari smo mogoče bolj odprti in sproščeni,'' je v smehu povedala lepa temnolaska.

Slovenija ali Madžarska?

Andrej in Melinda sta profesionalno kariero zaključila maja 2015, skupaj pa plešeta na različnih šovih. Na Madžarskem imata svoj plesni klub, kot učitelja in sodnika pa veliko potujeta. ''Meni je zelo všeč Amerika, njihova atmosfera in ljudje. Obožujem New York, Los Angeles in Phoenix,'' je z nami delila Melinda. ''Tudi meni je všeč Phoenix, saj imava tam zelo dobre prijatelje. Arizona je res nekaj posebnega, edino malce moteče je, da je ves čas vroče. Jaz zelo rad potujem in odkrijem kakšen nov kraj. Rad pa se vračam na Madžarsko, kjer je moj drugi dom. Zelo mi je všeč tudi Japonska, sploh njihova hrana, kultura in način življenja. Sovpada s slovenskim načinom razmišljanja, ki je zelo strog in natančen,'' je povedal še Andrej, ki pa si življenja v tujini sicer ne predstavlja.

''Nikoli nisem pomislil na kaj takega, vse življenje že živim v Ljubljani. Ne rečem, da moram ostati tukaj. Če se pojavi kakšna poslovna priložnost, grem seveda s tokom. Tok pa je trenutno tukaj,'' je bil iskren 43-letnik. ''Življenja v tujini ne načrtujeva, ampak če naju nekaj potegne v to smer, se temu ne bova upirala. Jaz sem 10 let živela v Italiji, tukaj živim že šest let, tako da sem navajena tujine,'' ga je dopolnila Melinda.

Plesni parček se še vedno lahko pohvali z zavidanja vredno postavo, kako tudi ne, saj je ples še vedno del njunih življenj. ''Kakšnih posebnih hobijev nimava, niti nimava časa zanje, saj sva ves čas zelo zaposlena, ampak to naju veseli. Veliko sva fizično aktivna, telovadiva na Gyrotonicu, in tako skrbiva za postavo ter kondicijo. Zelo rada pa bi imela psa,'' je še navdušeno povedala temnolaska, njem mož pa je hitro dodal: ''Kar se tiče psa, sem zelo skeptičen, saj res ogromno potujeva.'' ''No, morda pa naju bi pes 'prisilil', da bi bila bolj doma,'' sta zaključila v smehu.

Barbara Majič

Priporočamo