Andrej Škufca je ostal brez svoje Rusinje!

Vir: Story
7. 2. 2009
Andrej Škufca je ostal brez soplesalke! Po manj kot polletnem tandemu in velikih načrtih z Rusinjo Eleno Khvorovo je njuna plesna zgodba nepričakovano dobila epilog. Pustila ga je in domov v Moskvo odšla z razlago, da ne želi več plesati.

Februarja se je po 17 letih nadvse uspešne skupne plesne kariere s Katarino Venturini Andrej poslovil od parketa, samo pet mesecev pozneje, julija, pa se je vrnil in pokazal svojo novo soplesalko. Izbral je z izkušnjami in uspehi podkovano Eleno Khvorovo oziroma, bližje resnici, ona je izbrala in povabila njega, on pa je po tehtnem premisleku, ko je sam sebi priznal, da je to resnično to, kar hoče, povabilo sprejel.

V šarmantnem 35-letniku je tako znova zagorela želja po nadaljevanju plesne zgodbe, v ka teri še ni pokazal vsega, kar zna in zmore, njegov občutek glede Rusinje, ki je samo zaradi Andreja prišla iz Moskve in si v Ljubljani najela stanovanje, pa je bil … odličen! Bil je prepričan, da bo njuno partnerstvo zelo dobro. Njuni cilji so bili enaki, a na žalost niso trajali dolgo. V začetku decembra se je privlačna Elena namreč odločila, da zapusti Andreja in s tem pokoplje upe, da bi par Škufca-Khvorova kdaj postal zvezda svetovnega formata. Kako in zakaj se je to sploh zgodilo? Kakšne so posledice? Odgovori iz prve roke!

Story: Je res, da je plesno sodelovanje z Eleno dokončno končano?
Ja, končala sva najino kratko plesno sodelovanje.
Story: Pobudo za slovo je dala Elena. Kdaj?
O tem sva se pogovorila konec prejšnjega tedna.
Story: S kakšno obrazložitvijo je odšla?
Odšla je, ker je v zadnjem obdobju spoznala, da ne želi več plesati. Razšla sva se prijateljsko, si podala roke in se drug drugemu zahvalila za sodelovanje.
Story: Kako ste sprejeli njeno odločitev, kaj ste ji rekli?
Vesel ravno nisem bil, vendar ko v očeh vidiš končno odločitev, jo sprejmeš kot edino možno resnico. In tako sem jo tudi sprejel. Vprašal sem jo, ali je prepričana, in ko je potrdila, sem razumel, da sva končala.
Story: Koga krivite?
Nikogar. Vsak prevzema odgovornost zase in za tisto, kar se zgodi. Ko pomislim za pol leta nazaj, si ne morem ničesar očitati. Od sebe sem dal, kolikor sem zmogel, in ona verjetno tudi. Za tango sta pač potrebna dva.
Story: Se je Elena vrnila v Moskvo? Je v Ljubljani že odjavila najemniško stanovanje?
Ja, vrnila se je v Moskvo. In, ja, lastnik hitro potrebuje novega najemnika.
Story: Ste - glede na to da sta skupaj začela plesati šele julija letos - zaradi razpleta žalostni?
Ne, nisem žalosten. Hvaležen sem za zadnjo polovico leta, izkušnja je bila zelo pozitivna. Vse ima svoj začetek in konec.
Story: Tako hitrega konca takrat, ko ste sprejeli njeno ponudbo, zagotovo niste imeli v mislih. Imeli ste dober občutek, kar ste tudi na glas povedali. Ste živeli v zmoti?
Nisem se motil glede dobrega občutka, ki sem ga dobil na začetku. Partnerstvo se je začelo zelo dobro in je takšno tudi bilo. Vendar ni zdržalo.
Story: Vam je žal, da ste se z njo vrnili na parket?
Nikakor mi ni žal, da sem z Eleno spet zagnal svojo plesno kariero. Bila sva dobra, in to sva tudi dokazala.
Story: Ali izkušnjo z Rusinjo štejete za osebni poraz?
Ne. Tako odločitev partnerja je morda težko sprejeti, vendar to vsekakor ni poraz. Je pa res, da se je najino sodelovanje končalo prej, kot sem si želel in pričakoval.
Story: Se počutite opeharjenega, izdanega?
Ne, ker nikoli nisem imel občutka, da ne bi bila iskrena. Žal je spoznala, da želi nehati prej, kot sem mislil.
Story: Že iščete novo plesalko ali bo ples v tem trenutku malo ‘na čakanju’?
Prav danes in v tem trenutku še ne.
Story: Kaj boste zdaj? Kje vas čakajo novi izzivi?

Nekdo mi je prišepnil, da za naslednjim ovinkom ...KATARINA VENTURINI
Zelo ji je žal, da je ostal brez soplesalke

Story: Kaj menite o situaciji, v kateri se je znašel vaš dolgoletni plesni partner?
V športnem plesu je tako, da smo - če hočemo ali ne - odvisni od drugega, to je od svojega partnerja. In če se ta odloči, da ne želi več plesati, moramo sprejeti njegovo odločitev. Kakršnokoli prepričevanje bi bilo neuspešno.
Story: Kako bi se vi počutili na Andrejevem mestu?
Kot njegovi dolgoletni plesni partnerici in prijateljici mi ni vseeno. Stojim mu ob strani. Verjetno pa bi se počutila podobno, kot se počuti on.
Story: Vam je žal, da je ostal brez soplesalke?
Ja, zelo!
Story: Sta že govorila o tem neljubem dogodku?
Seveda sva, saj sva dobra prijatelja in zaupnika.
Story: Imate za Andreja v tem trenutku kakšen predlog?
V tem trenutku je najbolje, da si vzame nekaj časa, da se odpočije, zbere moči in se trezno usmeri k novim ciljem.


Napisala Maja Susman
Fotografije Helena Kermelj

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story