Andrej Škufca: 'Ta nova' je Madžarka

Vir: Govori.se
6. 10. 2009

Petintridesetletni plesalec Andrej Škufca se je podal v nov posel, ima svežo soplesalko in ni več samski.

Kako cveti gostinski biznis, ki ste ga zastavili s partnerji?
Glede na to, da smo Makalonco (lokal ob Ljubljanici, op. p.) odprli šele pred tednom dni, zelo težko govorim o tem, kako posel cveti. Smo pa zelo zadovoljni s tem, kako se je začel …

Je bila zgodba o lokalu na vašem seznamu načrtov ali gre za splet okoliščin?
V bistvu je to, da smo s partnerji najeli Makalonco, bolj splet okoliščin kot pa neko načrtovanje. Res pa je, da sem željo o čem podobnem gojil že nekaj časa. Zato verjamem, da bomo uspešni v tem, česar smo se lotili.

Obstaja možnost, da vas v tem lokalu ob Ljubljanici kdaj vidimo tudi 'kelnariti'?
Na tem področju nimam nikakršnih izkušenj, vendar bi z veseljem poskusil. Povsem si predstavljam sebe kot natakarja, kakšen bi bil, je pa druga zgodba ... Na začetku verjetno bolj neroden, potem pa zelo ustrežljiv …

Kako Andrej Škufca in njegova plesna kariera? Cilji?
Moja plesna kariera je ravno tako zaživela v tem poletju, saj sem se za sodelovanje dogovoril s plesalko, ki prihaja iz Madžarske, in v novem sva partnerstvu oba zelo zadovoljna. Govoriti o morebitnih ciljih je prezgodaj, bova pa imela prvo tekmovanje 15. oktobra v Londonu. 

Ko sva nazadnje klepetala, ste bili samski. Podatek še drži ali se je to poletje tudi na ljubezenskem področju zgodilo kaj novega?
Nisem samski, to je pa tudi vse, kar želim povedati o svoji zasebnosti.

Spoštujem vašo željo. Za kaj vam v tem življenjskem obdobju zmanjkuje največ časa?
Moram priznati, da sem zelo zadovoljen v življenju in nimam občutka, da mi zmanjkuje časa za karkoli. Kvečjemu bi šel kdaj v kino, pa nekako ne gre … Ampak saj pravim, kino ni najpomembnejša stvar v življenju. Trenutno sem izredno zaposlen, in to me povsem izpolnjuje.

Pogrešate kaj prva mesta na velikih plesnih tekmovanjih, ki sta jih osvajala s Katarino?
Prvih mest ni nikoli dovolj, če si pravi tekmovalec, in jaz mislim, da sem. Vsekakor pa ni jamstva, da bodo prva mesta še prišla … Vse, kar lahko narediš, je, da si za to prizadevaš in vsak dan narediš kar je moraš in kar lahko, da greš v pravo smer.

Kdaj vas lahko pričakujemo v vlogi plesnega učitelja v Plesni zvezdi (plesna šola Katarine Venturini, op. p.)?
S Katarino v tem obdobju ostajava povezana predvsem kot prijatelja in nikakor ni izključena možnost za najino vnovično poslovno sodelovanje. Zdaj je pač tako, da imava oba zelo močni in različni poti, ki se v tem trenutku ne prepletata.

Priporočamo