Andreja Vakselj: Zaplesala s Kylie Minogue

17. 4. 2011 | Vir: Story
Deli
Andreja Vakselj (foto: Primož Predalič)
Primož Predalič

Andreja Vakselj je odlična plesalka in koreografi­nja Plesne šole Kazina, plesala je s Kylie Minogue, mnogo izkušenj si je nabrala v tujini, sestavlja novo slovensko plesno-pevsko atrakcijo Kazine, ki sliši na ime SheDivaz …

Nastopala je tudi v številnih domačih in tujih videospotih, v plesnih predstavah Diamant in Dejmo narest en šov, poučuje in obožuje najmlajše, v Slovenijo je ekskluzivno pripeljala ples v petkah, pred kratkim pa je tudi diplomirala. Ni samo Rebeka Dremelj multipraktik, tudi Andreja Vakselj je!

Story: Kaj je tisto, kar že toliko časa vidite v plesu?

Ples sem preprosto jaz, z njim se izražam, z njim živim in želim živeti v sožitju, dokler bo to mogoče. V ples sta me povlekla pozitivna energija in strast do gibanja na tak način. Obožujem sposobnost plesa, da lahko z njim v trenutku svoje razpoloženje spremenim v pozitivno, saj mi predstavlja svet, kjer živim svoje sanje …

Story: Teden dni brez plesa. Bi šlo?

Uf, to bi bilo pa težko. Brez treningov že, ampak da se ob zvokih glasbe ne bi gibala, je pa skoraj nemogoče. Dvomim, da bi zdržala oziroma da bi se lahko uprla gibanju. (smeh)

Story: Kaj je do zdaj predstavljalo vaš največji izziv?

Izzive si postavljam vedno znova. Kot je značilno za same potrebe, je pri meni isto s plesom: ko dosežem zastavljen cilj, že najdem novega in tako delujem v nekem začaranem krogu, hkrati pa se plesno znanje širi in izboljšuje, kar je tudi namen teh izzivov. Trenutni izziv je, da se čim bolj raztegnem in naredim vse ‘špage’ ter nekaj novih plesnih trikov.

Story: Koliko znanja plesalka lahko pridobi v tujini?

Za mano je že zelo veliko izobraževanj v tujini. Največ sem jih imela in izkoristila lani in letos v Los Angelesu, ko sem npr. v samo mesecu in pol obiskala več kot 80 ur ‘classov’. Izobraževala sem se tako v hip hopu, džez funku, high heels classih, contemporaryju kot v džezu in baletu. Vsak ‘class’ mi je dal kaj novega in mi razširil mojo zbirko gibov in sposobnost nastopanja ter hitrega učenja koreografij. Izobraževala sem se tudi v Nemčiji, kjer sem obiskovala ‘classe’ izvrstnih koreografov, v Londonu v plesnem studiu Pinneapple, na Češkem, v Italiji in še bi lahko naštevala.

Story: Kaj pa tujina za vedno?

Z veseljem bi sodelovala pri kakšnem projektu zunaj Slovenije, in če se bo ponudila priložnost, jo bom verjetno sprejela, se mi pa trenutno tukaj v Sloveniji dogaja toliko stvari, da o tem ne razmišljam. Sem perfekcionistka, in če se odločim opravljati neki projekt, stvari vedno izpeljem do konca.