Se še spomnite te lepe voditeljice POP TV? Tukaj danes dela in mnogi to vsak dan vidijo pa sploh ne vedo

22. 4. 2024
Deli
Se še spomnite te lepe voditeljice POP TV? Tukaj danes dela in mnogi to vsak dan vidijo pa sploh ne vedo (foto: Nova)
Nova

Andreja Virk Žerdin danes dela zelo zanimive stvari, ki jih mnogi že dolgo spremljajo.

Bivša voditeljica rubrike Pop In Andreja Virk Žerdin se je ekipi oddaje 24ur pridružila leta 1995, leta 2008 pa je odšla s POP TV in verjetno so se mnogi spraševali, kaj danes dela lepa voditeljica, ki je včasih navduševala na malih ekranih in v naše dnevne sobe prinašala novice iz sveta glasbe, zabave in hollywoodskega glamurja.

In kaj Andreja dela danes? "Vedno me je vleklo v pisanje fantazijskih zgodb, a sem bila prepričana, da nimam dovolj potrpljenja za disciplinirano sedenje po več ur za mizo. Takrat sem potem napisala scenarij za situacijsko komedijo o upokojencih in se že dogovarjala s produkcijsko hišo, ki ga je poslala na Pop TV, kjer so ravno začeli razvijali koncept Čiste desetke in me povabili zraven. Očitno so videli, da mi pisanje nekako gre od rok," je za Lady povedala Andreja.

Andreja pa ima prste zraven tudi pri noro popularni seriji Skrito v raju, ki jo ob večerih lahko gledamo na POP TV. "Rada imam to delo, zelo rada pišem in ustvarjam zgodbe, žal pa pisanje ni tako zelo romantično, kot si ljudje predstavljajo: kako je to fino, dobiš neko idejo, se usedeš in napišeš. Nikakor! (smeh)," je bil odkrita nekdanja voditeljica.

"Je trdo in garaško delo, ki zahteva disciplino, domišljijo in načrtovanje. Vsak projekt se začne z idejo, ki jo je treba razviti in oblikovati v napeto in vznemirljivo zgodbo, sposobno obdržati pozornost gledalcev skozi ogromno število epizod. Imeti mora močan konflikt, okrog katerega se vrti celotna pripoved, potem je treba ustvariti vse like, jih razviti in jim dodeliti lastnosti, ki bodo zgodbo poganjale naprej," je bila zelo odkrita.

"Seveda je pri tem tudi kar nekaj raziskovalnega dela, odvisno od teme serije," je še povedala Andreja, ki je imela prste zraven tudi pri serijah kot sta Ena žlahtna štorija in Najini mostovi.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave