Andreja Virk Žerdin: Zaposlena s kužki

Vir: Lea
17. 9. 2010

Med organizatorji Evropske razstave psov, ki bo med 30. 9. in 3. 10. v Celju, smo zasledili tudi ime nekdanje televizijske voditeljice, danes pisateljice Andreje Virk Žerdin. Začudenje je bilo upravičeno, ker Andreja sploh nima kužka.

‘’Res se ne ukvarjam s kinologijo in doma nimamo pasjega ljubljenčka, a imam pse rada že od otroštva. Doma smo kar nekaj let razmišljali o tem, da bi imeli psa, pa nekako nikoli ni bilo časa za to, saj je pes precejšnja odgovornost. Odkar imamo muco Izi, ki je zagrizena nasprotnica psov, pa so ideje o pasjem ljubljenčku tako ali tako vsaj za nekaj časa odpadle.

Se pa se pogosto družim s ‘pasjo posvojenko’ Lolo, črno rusko terierko, ki je last družinskih prijateljev. Ko gredo na dopust, pride Lola k nam na počitnice in takrat se vsaj za kakšen teden vživim v vlogo pasje lastnice. Lola je prava lepotica, strašno prijazna in lepo vzgojena, pri nas pa se krasno počuti. Res pa je, da imamo med njenimi počitnicami vedno poseben režim in razdeljene teritorije:

Izi kraljuje na enem koncu hiše, Lola pa na drugem, tako da ne prihaja do težav, bi bilo pa to, če bi imeli psa ves čas pri hiši, kar utrudljivo,’’ nam je razložila Andreja in dodala, da jo je projekt Evropska razstava psov navdušil tudi zaradi bogatega programa, v katerem se bo predstavilo kar 10 tisoč psov in 341 različnih pasem iz vsega sveta, kar nekaj med njimi je tudi takšnih, ki jih v Sloveniji sploh še ni bilo.

Priporočamo