Anej in Rok (BQL) sta se med pripravami na Emo veliko prevozila

Anej in Rok (BQL) sta se med pripravami na Emo veliko prevozila (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
24. 2. 2017

Brata Piletič sta na Emi nastopila s skladbo, ki sta jo zanju napisala njuna mentorja, Marjetka in Raay ... V trenutku, ko je TV Slovenija objavila imena avtorjev, pa se je po tujih spletnih straneh ljubiteljev Evrovizije, pojavilo navdušenje, da sta Maraaya spet med tistimi, ki bodo morda del letošnje Evrovizije.

Čeprav sta brata Piletič, Anej in Rok, iz Koroške dodobra opozorila nase z enim od glasbenih presenečenj preteklega leta ter s hitom Muza osvojila glasbene lestvice, je velik prelomni trenutek pred njima prav ta vikend, ko se bosta na EMI 2017 potegovala za vstopnico v finale. Dva brata sta zagotovo tandem, ki ga na Pesmi Evrovizije redko vidimo, in priložnost, da bi bila Slovenija ponovno opažena. Je pa nastop na EMI za brata velika preizkušnja, dva meseca sta več časa kot na odrih in v studiu predvsem na cesti ...

Vsak izlet v Ljubljano jima vzame dobri dve uri vožnje v eno in dve v drugo smer. In ker se večinoma vozita domov na Koroško, je še kako pomembno, da starejši brat Rok preudarno in zbrano funkcionira na cesti.

"Zima je, zvečer, ko se vračava iz Ljubljane v Prevalje, pa je dostikrat poledica, zato se držim načela: počasi, a varno ... Anej je moj mlajši brat in ker sem edini, ki ima izpit, saj je Anej še mladoleten, je moja odgovornost, da naju pripeljem varno ... V Ljubljani imava brata Aljaža, in ko je priložnost, prespiva tam, a ker Anej še hodi v šolo in želimo, da ne zamudi preveč, se velikokrat rajši voziva domov," je zaupal za Novo Rok, ki pa mu vožnja ni problem: "Med vožnjo se veliko pomeniva, tudi kaj zvadiva, razmišljava o nastopih, skladbah, tudi že kakšno besedilo je nastalo na cesti in marsikakšna ideja za BQL."