Angelco Likovič: Vsak dan na injekcijah

Vir: Story
18. 2. 2011

Ko smo izvedeli, da je mož pustil Angelco Likovič samo pred polikliniko, smo se takoj zapeljali tja. Komentatorka slavnih je res bila še tam, njen mož pa je očitno iskal parkirišče, saj je bil tisti dan ravno informativni dan.

Že čez nekaj minut se je Angelci pridružil še mož Andrej, s katerim sta neločljiva - zdaj pa še posebej, saj si je Angelca na domačem dvorišču, ko ji je spodrsnilo, zlomila gleženj. Zdravniki so ugotovili, da ji je v gležnju na levi nogi dvakrat počila kost. Takoj je bila sprejeta v bolnišnico, kjer so ji slikali nogo in ji nadeli mavčno oblogo. To je bilo v nedeljo, naslednji dan zvečer pa je že bila operirana.

Angelca mora vsak dan dobiti injekcijo proti krvnim strdkom. Po slednje gre vsak dan iz Grosupljega v Ljubljano njen mož Andrej, saj nam je povedal, da jih nikjer drugje ne more dobiti kot na polikliniki. Angelca pa je dodala: ‘’Vsak večer si dam sama v trebuh injekcijo proti strjevanju krvi. Dokler imam gips, je to preventivno. Sem pa v tem času spoznala, da imamo v našem zdravstvu resnično zelo veliko število pravih ljudi, od zdravnikov, medicinskih sester do strežnic, ki imajo zelo razvit čut za soljudi v stiskah. Tega sem zelo vesela, predvsem pa se zavedam, da ni prav, da včasih kritiziramo zdravstvo vsepovprek; to dokazuje osebje, s katerim sem bila v zadnjem mesecu v stiku.’’

Nova Story že v prodaji

Story