Ani Frece (Znan obraz ima svoj glas) je usvojila znanje pridelave riža

Ani Frece (Znan obraz ima svoj glas)  je usvojila znanje pridelave riža (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lady
27. 5. 2018

Nekdanja udeleženka šova Znan obraz ima svoj glas Ani Frece se je pred časom odpravila v Vietnam. Čeprav ima ta dežela zaradi nekdanje vojne za marsikoga grenak priokus, je, pravi naša pevka, resnično vredna ogleda.

"Name so že takoj na začetku naredili dober vtis odlična hrana, prijazni ljudje ter ugodne cene. Iz Ljubljane sem se na pot odpravila sama, v Saigonu pa sem se pridružila majhni skupini Slovencev, ki že več let potuje z butično popotniško agencijo Deseti brat pod vodstvom Romana Križaniča, ki prihaja iz Slovenije. Mesto na jugu države je bilo ob mojem prihodu na nogah. Nogometna tekma vietnamske mlade reprezentance je na ulice zvabila domačine, ki so prevzeli mesto s plapolajočimi zastavami in glasnim vpitjem pozno v noč. Naslednji dan smo z letalom odpotovali v manjše obmorsko mesto Hojan, ki ga krasijo lampijončki, kar daje mestu še posebej simpatičen in čaroben pridih. Dva dni smo se potikali po mestu in njegovi okolici," se prvih dni spominja Ani, ki ne more pozabiti na vožnjo s kolesom prek riževih polj.

A to še ni vse, saj so jim domačini na kmetiji pokazali, kako poteka delo na riževih poljih. "Vsa potrebna opravila za pridelavo riža, kot so oranje polja z bivolom, sajenje, presaditev že nekaj tednov zraslega riža do pridelave končnega pridelka, smo usvojili tudi sami. Naslednja dejavnost, ki smo se je lotili, je bilo ribarjenje. Z ladjo smo se odpeljali v ribiški zaliv, kjer smo se učili različnih tehnik metanja mrež in ugotovili, da ribo sploh ni tako enostavno ujeti! Na ladji so nato za nas pripravili kosilo, mi pa smo se že veselili naslednjega dne, ko nas je čakala kuharska delavnica," je še povedala Frecetova, ki jo v prihodnjih dneh čakajo nove in nove dogodivščine.

Ani Frece: Usvojila znanje pridelave riža

Besedilo: Alesh Maatko // Foto: osebni album

Priporočamo