Anika Horvat: Hvaležna vsem, ki so ji pomagali

Anika Horvat: Hvaležna vsem, ki so ji pomagali (foto: Aleksandra Saša Prelesnik) Aleksandra Saša Prelesnik
Vir: Story
31. 5. 2018

Prav na dan izida naše revije pevka Anika Horvat praznuje rojstni dan. Letošnjega bo praznovala na prav poseben način, saj ga bo zaznamoval s koncertom, imenovanim Ker si upam. Svojemu jubileju bo tako nazdravila kar na odru Festivalne dvorane v Ljubljani, v objemu glasbenih spominov skozi svoje razgibano glasbeno življenje.

Ko je izbirala datum za svoj koncert, se je ponudila tudi možnost koncerta prav na njen rojstni dan in odločitev je hitro sprejela. "Priznam, da je to moja prva rojstnodnevna zabava s koncertom, kjer bo z nami tudi RTV Slovenija, ki me podpira od začetkov moje glasbene poti. Praznovanje s prijatelji in mojim občinstvom, ki me z veseljem spremlja že od malih nog. Ob skupini Gedore me bodo skozi večer na odru obiskali moji glasbeni prijatelji Tinkara Kovač, Steffy, Rok Ferengja. Z vsemi prijatelji na koncertu bom pela v duetu, in to ne le ene pesmi. Več ne smem izdati, vem pa, da so to moji pravi glasbeni prijatelji, s katerimi skozi leta nismo nehali sodelovati, ampak smo se vzajemno vabili na koncerte, si pomagali ter se družili," nam pove Anika, ki je na svoji poti okusila številne glasbene zmage. "O glasbenih zmagah je težko govoriti, saj pridejo in grejo. Zame je zmaga to, da že vsa leta konstantno ustvarjam glasbo in pojem ter da sem skozi leta ustvarjanja našla svoje mesto in da glasbo ljubim vedno bolj."

Anika Horvat: Hvaležna vsem, ki so ji pomagali

Anikino poletje bo delovno, saj ustvarja nov album, ki bo izšel jeseni. "Na novem albumu bodo skladbe iz zadnjih dveh let, kot tudi veliko novih. Zelo se veselim tega projekta, saj bo poleg izida albuma v sklopu tega potekala koncertna predstavitev po Sloveniji. Moje poslanstvo je, da prepevam in s tem polepšam ter zapolnim trenutke ljudem, ki jim je moje glasbeno ustvarjanje pri srcu. Vesela sem, da me različne generacije poslušalcev spremljajo in podpirajo že leta. Delam zase, zanje in grem naprej z jasno vizijo, ker si upam živeti in početi tisto, kar ljubim."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Katja Rezman, Aleksandra Saša Prelesnik

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story12/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 12/2018

Story 12/2018, od 24. 05. 2018