Anika Horvat: S hčerko posadila vrtnico

21. 6. 2017 | Vir: Story
Deli

Pevka Anika Horvat, ki se vneto pripravlja na letošnji festival Melodije morja in sonca, je pred dnevi le korak od doma s hčerko Stello na portoroškem vrtu posadila svojo portoroško vrtnico.

Turistično združenje Portorož je leta 2012 registriralo vrtnico z imenom Portorož ter se odločilo, da bo na ta poseben obalni praznik izbrana medijska oseba, ki bo posadila to cvetočo lepotico na rožni vrt v osrčju Portoroža.

"Pomen vrtnice Portorož je, da so njeni cvetovi žareče oranžne barve, ki s cvetenjem počasi spreminjajo barvo v rumeno in nato bledo rožnato. Naša želja je bila in ostaja, da bi vsako leto vrtnico z registriranim imenom Portorož na rožni vrt posadila znana oseba. Do zdaj je ta čast pripadla primorski pevki in slovenski predstavnici na Evroviziji Tinkari Kovač in predsedniku Republike Slovenije g. Borutu Pahorju. Prvi pa je vrtnico posadil župan občine Piran Peter Bossman ob praznovanju svetovnega dneva turizma, in sicer že septembra 2011, ko je bilo ime vrtnice še v procesu registracije," nam je razkrila Lea Šuligoj iz Turističnega združenja Portorož.

vrtnice

Dodala je: "Letos je vrtnico slavnih posadila priljubljena portoroška pevka Anika Horvat. Na portoroškem rožnem vrtu tako počasi raste 'gredica slavnih', mala različica pločnika slavnih, Walk of Fame, v Hollywoodu. V prihodnje si želimo, da bi vrtnico Portorož zasadilo še več znanih osebnosti, morda tudi pogosteje kot le enkrat letno. S to akcijo Portorožu vračamo glamur, ki si ga zasluži."

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Jadran Rusjan, TZ Portorož

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave

Nova Story že v prodaji

Story 24/2017

Story 24/2017, od 08. 06. 2017