Anika Horvat uživa v glasbenem eksperimentiranju

28. 4. 2019 | Vir: Lady
Deli
Anika Horvat se po dolgem premoru, ki ga je posvetila družini, vrača z novim albumom. (foto: Igor Zaplatil)
Igor Zaplatil

Vsestranska primorska pevka Anika Horvat, ki s svojim kristalno čistim glasom sodi v šopek najboljših pevk pri nas, spet preseneča.

Po tem, ko si je pevka pred leti vzela čas zase ter se popolnoma posvetila materinski vlogi in hčerki Steli, je pred dnevi v Kopru v družbi svojih dolgoletnih glasbenih prijateljev presenetila s predstavitvijo novega glasbenega projekta, albuma z naslovom Ko se prebuja dan. Anika je na njem zbrala svoje pesmi zadnjih let, pri tem pa sta ji veliko pomagala njena stalna glasbena sodelavca Marino Legovič in Leon Oblak.

Svoje je prispeval tudi eden največjih slovenskih mojstrov glasbenih besedil, Primorec Drago Mislej - Mef, ki je Anikin novi album medijsko opisal: “Deset različnih zgodb, ritmov in zvokov, po čemer je Anika itak znana! Od pesmi do pesmi, od albuma do albuma in od leta do leta se je spreminjala. In se še spreminja! Spoznavala je rap, uživala je v klasičnih pop melodijah, se pogumno spopadla z orkestralnimi in orkestrskimi aranžmaji Big banda RTV Slovenija ali pa zavila kam bližje v objem elektronike.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Igor Zaplatil, Maja Pertič Gombač – Pn

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave