Razkrivamo, zakaj na Popevki ni nastopila Anika Horvat

Nepričakovan obrat! (foto: revija Nova) revija Nova
Vir: Nova
15. 9. 2014

Priljubljena primorska pevka Anika Horvat, ki je v julijskih dneh prvič postala mamica, se je v poletnih dneh intenzivno pripravljala na svojo medijsko vrnitev, ki naj bi se zgodila na Slovenski popevki 2014. Raziskali smo, zakaj ni nastopila.

V tednu pred popevko se je zaradi zdravstvenih težav pevke zgodil nepričakovan obrat in je z njeno pesmijo na velikem odru Križank nastopila pevka Nuša Derenda ter premierno na nivoju predstavila novo Anikino pesem z naslovom Noč čudežna.

Anike nam ni uspelo priklicati, zato smo se obrnili na odličnega glasbenika, dirigenta in ne nazadnje avtorja glasbe Noč čudežna, ki nam je povedal naslednje:

"Zaradi zdravstvenih razlogov pevke Anike smo po pravilniku morali najti dostojno zamenjavo, saj spada v krog najboljših slovenskih pevk. Komisija je po dostavljenih predlogih izbrala Nušo Derenda, za katero vemo vsi, da je pevka na nivoju ter se vsake zadeve loti s polno mero energije in profesionalizma. Iskreno mislim, da je bila zamenjava dostojna, saj je Nuša svoje delo odlično opravila že na vajah in na odru Križank."