Anika Horvat: Sestri združili moči!

12. 9. 2015

Primorska pevka Anika Horvat, ki že leto dni uživa v materinski vlogi in čas ter misli namenja izključno svoji deklici Steli, glasbeno ne počiva.

Pevka letos poleti veliko nastopa povsod, kamor jo povabijo, in ob tem odlično prepleta vlogi mamice in pevke. Sicer je večino dni po besedah bližnjih prijateljev najraje v družbi deklice Stele in partnerja na slovenski obali. Pevka, ki je po izobrazbi tudi optičarka, je pred vstopom v materinske vode veliko časa preživela v družinski optiki Anika v Kopru, ki je le korak od koprske tržnice. Opazili smo, da so med pevkino porodniško optiko obnavljali in jo popolnoma prenovili, a vnovičnega odprtja v letošnjih poletnih mesecih ni bilo. Na vratih estetsko opremljene optike se je pojavil le napis, da so vse preselili v Portorož, kjer ima družina Horvat v središču mesta še eno od optik, v kateri že leta pridno dela Anikina sestra Tina. Nas je seveda zanimalo, kako to, da je vse poletje pevkina koprska optika samevala, a žal od Anike nismo dobili odgovora.

Nam je pa vso zadevo razkrila njena sestra Tina Horvat Legat: "Letos sem v Portorožu povečala poslovanje. Dokupila sem poslovni prostor, povečala obseg dela, odprto imamo od 9. do 20. ure. Ponujamo kontrole vida, izdelavo korekcijskih očal v eni uri, zelo se mi je povečal promet, zato sem nujno morala zaposliti še enega optika. Ker je Anika diplomirana optičarka in zanesljiva delavka, je prišla delat k meni. Obe sva zelo zadovoljni, imava stranke iz vse Slovenije in veliko turistov, ki jim izdelamo korekcijska očala v eni uri. Glede na to, da sva obe Portorožanki, se nama ni treba voziti in sva več z otroki. Za koprski lokal imava že nove načrte, ki pa jih še ne morem izdati. Sicer pa so razmere v Kopru bolj uboge, najbolje delajo gostinski lokali, vse drugo pa životari."

Značke: Anika Horvat