Anita Ogulin se bori z zahrbtno boleznijo, preberite si njeno iskreno izpoved

Anita Ogulin (foto: Miran Juršič) Miran Juršič
29. 6. 2022

Je humanitarka, ki je že dolgo časa gonilna sila Zveze prijateljev mladine Moste-Polje. Zdaj je v pogovoru za metropolitan.si razkrila, da se bori z zahrbtno boleznijo, zbolela je namreč za rakom.

Anito Ogulin številne Slovenke in Slovenci zelo dobro poznajo. Mnogim je pomagala iz hude stiske in za to so ji večno hvaležni. A pred časom je dobila diagnozo - odkrili so ji kronično levkemijo in Pred časom so ji diagnosticirali kronično levkemijo in mnogocelični limfom B.

V pogovoru je razkrila, da je določeno obdobje čutila večjo utrujenost, ki jo je sprva pripisovala starosti, potem pa dejstvu, da res veliko dela. Ustavil jo je tretji odmerek cepiva prodi covidu-19, ki ga je prejela februarja letos.

Obiskala je zdravnika in kmalu po tem dobila diagnozo, a tega ne pripisuje cepljenju, temveč dejstvu, da je bila bolezen prisotna več let, vendar ni bila zaznana. Pravi, da je zdravljenje naporno, za njo je že peta kemoterapija.

"Priznam, da je težko. Večkrat tako zelo težko, da potrebujem bolnišnično nego. So vzponi in padci, toda zavedam se in pripravljena sem bila, da je zdravljenje tudi boj, ki sem ga sprejela in ga bom izbojevala."

Vir: metropolitan.si

V težkih trenutkih ji ob strani stojijo tako njeni najbližji, kot sodelavci, pa tudi uprabniki. Dodaja, da ji vse lepe misli in želje polikajo veliko moči, ter da takrat, ko je na dnu, nanjo še vedno sijejo žarki ljubezni, ki jih hvaležno vrača-

TUKAJ si lahko v celoti preberete čudovit in ganljiv intervju z njo.