Anja Bukovec: Andrej me pozna na drugačen način

Anja Bukovec (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
20. 11. 2011

Čeprav je menedžer violinistke Anje Bukovec tudi njen življenjski sopotnik, še vedno odloča sama zase. Meni, da je življenje v njenih rokah in mora sama poskrbeti, da je srečna.

Story: Kakšen je vaš trenutni položaj?

Sem v zelo novem obdobju svojega življenja, kar mi zelo ustreza, in sem tudi vesela, da so se stvari obrnile, kot so se obrnile. Delam nekaj izjemnih projektov in vsi so mi ljubi. Imam možnost biti zelo kreativna, kar me osvobaja, obenem veliko časa posvečam sama sebi in sem tudi v dobri psihofizični kondiciji, kar me tudi nekako podpira v mojem življenjskem slogu.

Story: Je treba vase vlagati?

Absolutno. Ko si mlajši, stvari potekajo bolj same od sebe, tega niti ne potrebuješ toliko niti ne misliš, da to toliko potrebuješ, niti ti nič ne manjka, ker je drugače. Si le mlajši. Všeč mi je, da enkrat začneš delati selekcijo in ti ni več treba sprejeti vsega. Sicer sem kar precej tolerantna, ker sem razumna. Poskušam in tudi vadim, da bi bila čim bolj strpna ter razumevajoča do stvari, ki so mi že na prvi pogled nerazumljive. Občutljiva sem recimo, če kdo grdo ravna z živalcami in otroki. Pri teh situacijah se poskušam udejstvovati in kdaj kje zaigram oziroma se pridružim kakšni akciji, ki opozarja na to problematiko.

Story: Vam je lažje, da je vaš menedžer tudi vaš partner?

Stvari so se uredile, ker sva najprej uredila vsak zase, samega sebe, drug drugega in so se posledično uredile tudi stvari tako, da je prav. Olajševalna okoliščina pa je, da me Andrej pozna tudi na drugačen način, in ne le poklicno. Potem me tudi drugače razume in ni tipičen menedžer, ki mi bi mi postavljal samo zahteve. Sicer pa sem v končni fazi še vedno jaz tista, ki odločam zase.

Story: Ste vseeno zaradi tega malo privilegirani?

Mogoče, a to se mi zdi normalno.Navsezadnje je moje življenje v mojih rokah in moram sama poskrbeti, da sem srečna.  Seveda sem zelo hvaležna, če dobim dobre nasvete in usmeritve, ampak na koncu se odločiš sam po svoji vesti, kar misliš oziroma čutiš, da je prav.

Celoten intervju si preberite v reviji Story.

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story