Anja in Igor Anič: Znova bo fantek!

Anja in Igor Anič: Znova bo fantek!  (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
24. 1. 2015

Anja in Igor Anič sta nas prijetno presenetila z novico, da bo mali Zack v kratkem izgubil 'status edinčka', kot sta simpatično oznanila novico o veselem pričakovanju in povečanju družine. Anja, ki je po rojstvu sina začela novo poglavje in se osredotočila na pisanje edinstvenega bloga o ženah profesionalnih športnikov, je presenečena, a seveda neizmerno vesela, da se je novi otrok odločil priti na svet tako kmalu po rojstvu Zacka.

Story: Anja, zdaj boste drugič postala mamica. Ste pričakovali, da se bo to zgodilo tako hitro po rojstvu Zacka?

Res je, spet sem srečka nosečka. Sicer je naš drugi malček malce pohitel in ni bil načrtovan tako hitro, saj je imel Zack 13 mesecev, ko sem drugič zanosila, vendar smo ga zelo, zelo veseli. Verjamem, da življenje dobro ve, kdaj smo na nekaj pripravljeni in zakaj se nam kaj zgodi ob točno določenem času.

Story: Sta si tokrat z Igorjem želela deklico in kakšna je bila reakcija, ko sta izvedela, da bo tudi tokrat mali pobalin?

Ne, nisva imela posebne želje. Oba spola imata v najinih pogledih svoje prednosti, in da ne bi bila razočarana, če bi si zagrizeno želela in predstavljala, da je dojenček določenega spola, sva že od začetka oba govorila, da nama je vseeno. Seveda bi bilo luštno imeti deklico in vse čudovite stvari, ki jih hčerke prinašajo, vendar sem zelo vesela še enega fantka. Tako bom še naprej kraljica med svojimi fanti. (smeh) Verjamem, da moj karakter bolj ustreza temu, da sem mamica dečkom.

Story: Zdaj bo v hiši slišati veliko fantovskih glasov. Kako boste 'preživeli' v moškem svetu?

Verjamem, da bom prav zaradi tega, ker bom edina ženska med moškimi, imela še posebne privilegije. Saj veste, kako fantje pazijo na mamo ... Z Igorjem sva v odnosu enakopravna in tako bo tudi v družini, ne glede na spol.

Story: Kaj so pa tiste pozitivne plati tega, da bo še en fantek?

Še en mamin sinček? Malce heca. Zagotovo to, da bosta z Zackom zelo dobra prijatelja, k temu pa bo majhna razlika v letih le še dodatno pripomogla. Prav tako se mi zdi, da je veliko lažje vzgajati fante kot dekleta. Mislim si, da z lažjim srcem ob petkih zvečer ven pustiš fanta kot dekle. Pa dekleta smo obremenjena s tisoč in eno stvarjo, občutljiva, še posebej v najstniških letih. Fantje so veliko bolj neobremenjeni in flegmatični.

Story: Kako je Zack in ali se zaveda, da se bo družina v kratkem povečala za enega člana?

Zack je odlično. Zelo aktiven malček, ki se zelo hitro uči vsega novega in z iskricami v očeh občuduje svet okoli sebe. Prav v veselje ga je opazovati iz dneva v dan. Mislim pa, da se še ne zaveda novega družinskega člana oziroma moje nosečnosti. Mogoče, ko bo mamin trebušček malce večji.

Story: Bo zdaj organizacija na vrhuncu, glede na to, da starih staršev ni nikjer naokoli? Pride tokrat v poštev kakšna varuška?

V bistvu nama je že zdaj v veliko pomoč to, da je Zack v vrtcu, in tako bo tudi ostalo, ko pride drugi malček. Čisto odkrito, glede organizacije nisem še veliko razmišljala, ker - ironično - niti nisem imela časa. Po drugi strani pa me je vsakič malce strah, ko se sprašujem, kako bom z dvema. Ampak nisem ne prva ne zadnja in verjamem, da se bom, ko bo čas za to, dobro organizirala. Bo pa zagotovo potrebna pomoč družine v prvih mesecih. Pozitivno je to, da bo malček rojen v juniju, tako da bo poletje in bo veliko lažje, saj bodo imeli družinski člani dopuste, lepo vreme nam bo dopuščalo, da bomo veliko zunaj, babica in dedek, ki živita na Azurni obali, pa bosta za kakšen teden vzela Zacka na počitnice na morje.

Story: Kako prenašate drugo nosečnost in ali je kaj drugačna od prve?

Drugačna je predvsem v tem, da sem imela v prvi nosečnosti veliko, veliko več časa in manj obveznosti. Lahko sem spala, kadar sem želela, brala knjige o nosečnosti, uživala v pripravah. Verjamem, da je bila tudi zato prva nosečnost odlična. Zdaj časa praktično ni, če pa je, ga izkoristim za bloganje ali spanje, ki mi ga ob zgodnjem vstajanju Zacka kronično primanjkuje. V drugi nosečnosti imam nekaj težav z nizkim pritiskom in slabostjo, ampak načeloma se tudi tokrat zelo dobro počutim.

Story: Sta z možem po tem otroku zaključila ali načrtujeta malo rokometno ekipo?

Če vprašate Igorja, bo rekel, seveda, čez nekaj let bova družino povečala še za kakšnega družinskega člana. Sama mislim, da sta dva čisto dovolj, a glede na to, da sama prihajam iz velike družine, in glede na Igorjeve želje res nikoli ne veš, koliko otrok bova na koncu imela. (smeh)

Story: Boste zdaj naredili malo premora s pisanjem za blog?

Želela bi nadaljevati, ker je to nekaj samo mojega, čas in prostor, kjer sem kreativna in počnem stvari, ki me veselijo. Blog je prostor, kjer sem Anja, kjer nisem mama, kjer nisem žena, kjer nisem gospodinja, ampak Anja. In zato mi veliko pomeni in res upam, da bom našla čas za nadaljevanje bloganja.

Story: Katerih nosečniških težav, za katere veste, da obstajajo, se sploh ne veselite?

Prva nosečnost je bila res perfektna, zato se niti ne bojim nevšečnosti. Pa tudi bolj ko razmišljamo o stvareh, ki si jih ne želimo, prej se nam zgodijo, zato ne razmišljam o njih. Nadležen je nizek pritisk, ker sem zaradi njega zelo zaspana, časa za spanje pa ni, vendar se je s pitjem velike količine vode tudi to izboljšalo. Največji minus prve nosečnosti so bili zagotovo moj apetit in pridobljeni kilogrami.

Story: Je bilo po rojstvu Zacka težko priti nazaj na prvotno težo? Kaj ste počeli, da ste zopet postali fit?

V prvi nosečnosti sem se nenormalno zredila. V zadnjih dveh mesecih sem imela res povečan apetit in sem jedla za tri, tudi voda mi je zastajala v telesu, zato sem se zredila za 25 kilogramov, kar je bilo res preveč. Na težo pred prvo nosečnostjo nisem prišla, ker sem prej že drugič zanosila. (smeh) Ostalo mi je še približno pet kilogramov, tudi težave s ščitnico mi niso bile v pomoč. Pri izgubi 20 kilogramov mi je pravzaprav najbolj pomagala brezglutenska dieta, ki bi jo priporočila vsakemu, ki se želi lotiti odvečnih kilogramov. Pa vozičkanje seveda. (smeh)

Napisala Manja Plešnar
Fotografije Osebni arhiv

Značke: Igor Anič
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story04/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 04/2015

Story 04/2015, od 21. 01. 2016