Anja Jenko: Čim prej si želita še malo princesko

Vir: Lady
7. 3. 2017

Lepotička Anja Jenko odšteva še zadnje tedne nosečnosti, saj ima predvideni rok poroda že 18. aprila. Za dojenčka ima skoraj vse pripravljeno, med drugim oblekice, ki so končno dobile tudi svojo barvo, saj je šele pred kratkim izvedela, katerega spola bo njen prvorojenec (ta se je namreč zvito izmikal razkritju prek ultrazvoka). V pogovoru nam je med drugim zaupala tudi, zakaj si kmalu želi še enega otroka.

Anja pod srcem nosi fantka, in ko je izvedela za to čudovito novičko, je bila kar malce presenečena. ''Najprej sem pomislila na vse lepe rožnate oblekice, ki jih ne bo mogel nositi,'' je povedala v smehu. ''Bolj ko se privajam na misel, da dobiva fantka, bolj mi je ta všeč. Vedno sem si želela starejšega sina in mlajšo sestrico, na katero bo bratec pazil. Všeč mi je misel, da fantki skrbijo za punčke, in jaz bom zdaj imela kar dva fanta ob sebi,'' je navdušeno povedala Anja.

Zaupala nam je še, kakšen je bil odziv njenega partnerja Maria. ''Tudi Mario je ponosen, da bo na svet prijokala njegova mini različica, vendar mi večkrat pove, da si potem želi še eno očkovo princesko, ki jo bo lahko razvajal,'' s ponosom v očeh zaupa lepa nosečka, ki jo je doletel tudi sindrom gnezdenja in ima za dojenčka pripravljeno že večino stvari. ''Sobico sva polepila s tapetami, imava tudi previjalno mizico in posteljico, največ časa pa sva porabila za izbiro vozička, ki sva ga zdaj tudi že izbrala,'' je razkrila rjavolaska, ki ji sploh ni bilo treba hoditi po nakupih za oblačilca, saj so ta kar sama našla pot do nje. ''Imava jih že polne omare. Najini starši se ne ustavijo z darili, ogromno stvari pa sva dobila tudi od prijateljev. Pravzaprav nisva sama kupila niti enega kosa oblačil, pa mislim, da jih ima že zdaj preveč. Meni gre ob vseh teh noro luštkanih bodijih in copatkah kar na jok in komaj čakam, da vanje oblečem in obujem svojega otročička,'' je še dodala.

Obdarovanje pozno v noč

Tudi pri nas se je prijela ideja o zabavi pred rojstvom otroka, ki prihaja iz Amerike, gre pa za to, da prijateljice bodoče mamice priredijo veliko zabavo obdarovanja za dojenčka, kamor so povabljene samo ženske, ter poskrbijo za zabavne igrice.

No, Anja se je tega lotila nekoliko drugače. ''Zabavo sem si organizirala kar sama, s pomočjo mojega dragega, tako da sva pravzaprav praznovala oba. Seveda ni manjkalo modro obarvanih kolačkov in balonov, imeli pa smo tudi šampanjec in vino, saj je bilo priložnosti vendar treba nazdraviti. Mario je na zabavo povabil ravno toliko svojih prijateljev kot jaz prijateljic, vse skupaj pa se je pravzaprav končalo šele pozno ponoči, ko mi je končno uspelo napoditi še zadnje goste,'' v smehu pove zgovorna Ljubljančanka, ki je, kot menijo nekateri, v nosečnosti še zlasti zapeljiva in žareča, zato svoj trebušček ponosno objavlja na družbenih omrežjih. ''V tem času, ko se ti v in na telesu dogaja toliko sprememb, je včasih težko ostati samozavesten. Sem ena od tistih nosečnic, ki nimajo sreče in nam je grozno slabo prav do konca. Zato nisem mogla telovaditi in se prav zdravo prehranjevati, saj mi je prioriteta, da sploh kaj hrane ostane v želodcu. Tako pojem ogromno ogljikovih hidratov in sladkorja, saj se po tem še najboljše počutim. Še z zaprtimi očmi zjutraj najprej pojem kakšen čokoladni piškot. Zato sem se kar precej zredila, vendar se s tem zdaj nočem obremenjevati. Žarim pa, ker sem zelo srečna, za kar se moram zahvaliti predvsem svojemu fantu, obema najinima družinama in otročku, ki me vsak dan razveseljuje že samo s tem, ko se premika in brca, ter me tako opominja, da obstaja,'' je za konec povedala Anja.

Barbara Majič