Anja Jenko: Po porodu obležala v postelji

Anja Jenko: Po porodu obležala v postelji (foto: Goran Antley) Goran Antley
Vir: Story
2. 9. 2017

Mamice se dobro zavedajo, kako lahko porod spremeni žensko telo. To je pred meseci izkusila tudi simpatična Anja Jenko, ki je takrat postala mama. Lepotička, ki je pred časom krasila tudi strani slovenskega Playboya, se le s težavo privaja na spremembe po porodu, čeprav kar sije od sreče in zdravja.

Čeprav nam je iskreno priznala, da je med nosečnostjo brez težav jedla za dva, se ji kilogrami nekaj mesecev po porodu niti malo ne poznajo. "Vsi me hvalijo, da sem videti dobro. Imela sem veliko srečo, saj sem po porodu izgubila vodo in imela toliko kilogramov kot pred nosečnostjo, čeprav sem se v devetih mesecih velikokrat pregrešila in jedla vse mogoče ogljikove hidrate. Dejansko se nisem nič zredila, poleg tega sem tudi takoj izgubila trebuh. Če me pogledate, sem videti tako kot prej, vendar sama vem, da ni isto. Koža na trebuhu namreč ni enaka, temveč je postala mlahava," nam je zaupala Anja, ki verjame, da bo s telovadbo odpravila tudi to, a zaradi carskega reza še ne sme telovaditi.

Zdaj tako obiskuje fizioterapevta in se že lahko giblje ter dohaja dinamiko družinskega življenja, nekaj tednov po porodu pa je obležala v postelji. Takrat ji je na pomoč priskočila družina, čeprav rjavolaska svoje izkušnje ne privošči prav nikomur. "Želela sem roditi po naravni poti, vendar ni šlo drugače. Po 13 urah popadkov vendarle nisem bila dovolj odprta, zato so morali narediti carski rez. Čeprav me je vse bolelo, pa sem čutila, kaj se dogaja. Zato so me morali uspavati. Ob porodu me torej ni nič bolelo, a ko sem se zbudila, nekaj tednov nisem mogla vstati iz postelje. Bolečine so bile grozljive. Tri tedne nisem mogla prijeti otroka tako, da bi ga iz posteljice dvignila sama," pove lepotička, ki se je tako pred poletjem znašla pred novo dilemo, saj je morala brazgotino, ki je nastala, nekoliko prekriti, a je za to že našla ustrezne kopalke.

Malega Liama sta namreč s partnerjem pred dnevi prvič odpeljala na počitnice, ki so jih preživeli na jahti Anjinih staršev. Vendar pa trebuh ni edina stvar, ki lepotičko moti na njenem spremenjenem telesu. "Motijo me tudi prsi, ki so kar naenkrat izginile. Med dojenjem so bile namreč ogromne, zdaj pa so uplahnile in ne stojijo več, kot bi morale. Zato že brskam za imeni lepotnih kirurgov, čeprav sem vedno govorila, da to ne pride v poštev," iskreno še pove Anja, ki se je po rojstvu Liama poslovila od živahnega nočnega življenja, čeprav si s partnerjem Mariem prizadevata, da si enkrat tedensko vzameta čas zase, za prav poseben zmenek. Včasih si vzameta kar ves dan in noč samo zanju, čeprav je bila zaradi tega rjavolaska deležna številnih kritik. Kljub temu se nanje ne ozira, saj pove, da ti prosti trenutki vplivajo tudi na njen odnos z malčkom: "V tistem dnevu se resnično spočijem in verjamem, da sem tudi sama boljša mama, če si vzamem čas zase. Če sem jaz srečna, je srečen tudi mali."

Nika Arsovski

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story35/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 35/2017

Story 35/2017, od 24. 08. 2017